Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Έναρξη μαθημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης


Το Σάββατο 22 Μαρτίου του 2014 ξεκίνησε η λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμου Πύλου-Νέστορος. Το πρώτο τμήμα απευθύνθηκε στους Πυροσβέστες και αφορούσε στην Αγωγή Υγείας και Πρώτων Βοηθειών, ενώ τα μαθήματα στην Κορώνη, στις 24 Μαρτίου και στην Πύλο, στις 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο των Γυμνασίων Κορώνης και Πύλου αντίστοιχα, με τους συμμετέχοντες να μαθαίνουν Γαλλικά για χρήση στον Τουριστικό τομέα, και Επεξεργασία Κειμένου-Διαδικτύου.

Η Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας ΑΠ7» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.

Με το πρόγραμμα να συνεχίζει να υλοποιείται και το 2015, οι αιτήσεις για συμμετοχή στις επιμορφωτικές ενότητες συνεχίζονται. Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες είναι Οικονομία-Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής και Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Ξένες Γλώσσες, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη.


Στην Πύλο, το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος ευχήθηκε στο διδακτικό προσωπικό και στους συμμετέχοντες κάθε επιτυχία. «Το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα είναι μια καλή ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής και τους επαγγελματίες, ενώ είναι αρκετό για να διδαχθεί κάποιος αυτό που θα επιλέξει και να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία σε αυτό που ξεκινάτε», δήλωσε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας θερμά με την υπεύθυνη οργάνωσης ΚΒΔΜ στο δήμο, κ. Ελένη Κουτσούκου, τις Γυμνασιάρχες της Κορώνης και της Πύλου, αλλά και την Διοικητή της Πυροσβεστικής για την παραχώρηση των χώρων προκειμένου να πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Η ανταπόκριση των δημοτών ήταν ιδιαίτερα θερμή και ο αριθμός των αιτήσεων για το σύνολο των θεματικών ενοτήτων όλο και μεγαλώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου