Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Υποδοχή πρώτων πτήσεων από Μόναχο και Ντίσελντορφ

Τις πρώτες πτήσεις της εταιρείας Condor Airlines από το Μόναχο και το Ντίσελντορφ υποδέχθηκε χθες το πρωί η Μεσσηνία, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα περιλαμβάνεται πλέον στους τουριστικούς προορισμούς της εταιρείας και έτσι δίνεται νέα ώθηση, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η τουριστική προοπτική του τόπου μας.
Στην πρώτη πτήση από το Μόναχο, γύρω στις 9.30, κατά την άφιξη του Airbus 320, το αεροσκάφος έλαβε το παραδοσιακό βάπτισμα με νερό, ενώ οι πιλότοι ανέμισαν από το πιλοτήριο μια ελληνική και μια γερμανική σημαία.
Τους 93 επιβάτες της πτήσης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ενώ στους μπουφέδες που είχαν ετοιμαστεί οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα και εδέσματα, ανάμεσα στα οποία και οι πασίγνωστες ελιές Καλαμών. Στην υποδοχή των τουριστών συμμετείχαν επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας, φορείς της περιοχής και μέλη χορευτικού συλλόγου με παραδοσιακές στολές.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρόσφερε στο πλήρωμα της πρώτης πτήσης από το Μόναχο μία τσάντα με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ στο χώρο υποδοχής υπήρχε εκθετήριο με τοπικά αγαθά. Από το Δήμο Καλαμάτας μοιραζόταν στους επισκέπτες έντυπο υλικό για τα προϊόντα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας, καθώς επίσης χάρτες. Μετά τις 10 π.μ. προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο και η πτήση από το Ντίσελντορφ. 
Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τις 29 Μαΐου και κάθε Πέμπτη για το ίδιο χρονικό διάστημα, η εταιρεία Condor θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς Φρανκφούρτη και Στουτγκάρδη.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημ. Μανιάτης σημείωσε ότι οι νέες αεροπορικές συνδέσεις βελτιώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο νομό, συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην προσέλκυση επενδυτών. Παρατήρησε δε ότι «πρόκειται για μεμονωμένους πελάτες και όχι οργανωμένους - δεν εξαρτώμεθα από τουρ-οπερέιτορς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο καθένας επιλέγει τον προορισμό του». Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ακόμα ότι «φέτος είναι περισσότερες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Εχουμε για πρώτη φορά σύνδεση με το Παρίσι και την Πολωνία. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, λόγω της Costa Navarino, έχει ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Οι ελεύθεροι τουρίστες πάνε σε όλη τη Μεσσηνία και καταναλώνουν περισσότερα από τους οργανωμένους».
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημ. Μανδηλάρης σχολίασε ότι «έλειπαν αυτές οι αεροπορικές εταιρείες. Θα ανεβάσουν αρκετά την κίνησή μας. Θα αυξηθούν οι πληρότητες, καθώς είναι και καλές οι τιμές της εταιρείας».  Στάθηκε επίσης στη σύνδεση με το Παρίσι, στην αυξημένη κίνηση από τη Ρωσία και στη σύνδεση με την Πολωνία (τη Βαρσοβία, το Κατοβίτσε και το Πόζναν). Ο κ. Μανδηλάρης ενημέρωσε και για ένα συνέδριο με 30.000 άτομα που θα γίνει στη Μεσσηνία Οκτώβριο - Νοέμβριο. 

Γιορτή και στη Γερμανία
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Επιμελητήριο, η πρώτη πτήση προς Καλαμάτα γιορτάστηκε αρχικά στο αεροδρόμιο του Μονάχου, με μια τούρτα που παρουσίασε ο διευθυντής Κίνησης του αεροδρομίου Oliver Dersch προς τον περιφερειακό διευθυντή της Condor Flugdienst GmbH, Peter da Costa. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που, με τη νέα σύνδεση με την Καλαμάτα, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στους επιβάτες μας συνολικά 10 προορισμούς στη "Γη των Θεών"», είπε χαρακτηριστικά ο Peter da Costa - και ανέφερε ότι «η νέα καλοκαιρινή αερογραμμή της Condor προς την Καλαμάτα συμπληρώνει καταπληκτικά την όλη προσφορά της Condor στην Ελλάδα. Η Καλαμάτα βρίσκεται στη νότια χερσόνησο της Πελοποννήσου στην Ελλάδα, και τα αξιοθέατά της περιλαμβάνουν μίλια φαντασμαγορικών περιπάτων στην παραλία και υπέροχη πανοραμική θέα στην οροσειρά του Ταΰγετου.
Σχετικά άγνωστη ακόμη στους Ευρωπαίους επισκέπτες, η Καλαμάτα - φημισμένη για τις νόστιμες ελιές της και τα μετάξια της- είναι από καιρό ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών».

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου