Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εξόφλησε το τιμολόγιο της Ryanair


ΜΟΝΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

Η ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου εξόφλησε τελικά το τιμολόγιο προς τη Ryanair, όπως δήλωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Παύλος Κρανιώτης. Πρόκειται για τη συμμετοχή επιδότησης των αεροπορικών δρομολογίων που εκτέλεσε η εταιρεία από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προς το Μιλάνο.
Τα δρομολόγια ξεκίνησαν πέρυσι από την 1η Απριλίου μέχρι και το Νοέμβριο του 2013, με δύο πτήσεις την εβδομάδα. Στόχος είναι να εξασφαλισθούν κι άλλοι προορισμοί.
Μεγάλα οφέλη
Το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκε ζήτημα με την εξόφληση του τιμολογίου, καθώς οι Δήμοι, πλην του Δήμου Πύλου – Νέστορος, δεν υλοποίησαν τη δέσμευση που είχαν αναλάβει να συμμετάσχουν στο κόστος. «Ο κόσμος που ήρθε στη Μεσσηνία πέρυσι με τα δρομολόγια αυτά, ξεπέρασε τις 6.000 και τα ανταποδοτικά οφέλη ήταν τεράστια. Και από τις εκτιμήσεις που έχουμε, κάθε επισκέπτης άφησε στη Μεσσηνία από 600-1.000 ευρώ.
Τα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν με επιδότηση, ύψους περίπου 60.000 ευρώ. Οι δήμαρχοι το Νοέμβριο του 2012 είχαν υποσχεθεί να συμμετάσχουν με το ποσό περίπου των 11.000 ευρώ ο καθένας, εκτός του Δήμου Οιχαλίας, που θα συμμετείχε με 2.000 ευρώ, προκειμένου να στηριχθεί αυτή η αεροπορική σύνδεση. Οι Δήμοι, παρότι ωφελήθηκαν, δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, πλην του δημάρχου Πύλου- Νέστορος κ. Καφαντάρη. Το ποσό δε θεωρούμε ότι ήταν τόσο μεγάλο, καθώς η αεροπορική αυτή γραμμή είναι ζωτικής σημασίας για το νομό», σημείωσε ο κ. Κρανιώτης.
Εξοφλήθηκε
Το τιμολόγιο, όμως, εκδόθηκε τέλος Απριλίου φέτος και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, το Επιμελητήριο πιστεύει ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η αεροπορική γραμμή και γι’ αυτό καταβλήθηκε το ποσό: «Παρότι το Επιμελητήριο αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, διότι υπήρξε μεγάλη πτώση στην είσπραξη των εισφορών από τα μέλη και λόγω της κρίσης, αλλά και επειδή πλέον από την αρχή του έτους δεν είναι υποχρεωτική η προσκόμιση σχετικού εγγράφου στην εφορία, εξοφλήσαμε το τιμολόγιο. Τα δρομολόγια συνεχίζονται και υπήρξε μια μείωση σε αυτά, αλλά αυτά οφείλονται στην πολιτική της Ryanair και όχι στο ζήτημα με το τιμολόγιο. Φέτος τα δρομολόγια ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου», σχολίασε ο κ. Κρανιώτης.


Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 26/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου