Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ


Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και ανταλλαγή αναμνηστικών ενθυμίων.

Ο Αρχηγός Ταξιδιού , κ. Βάλερι Τρανκόφσκι, της Ρωσικής Κορβέττας «SAMUM», η οποία βρίσκεται στην Πύλο από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο, επισκέφτηκε το Δήμαρχο, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, στο γραφείο του. Στη συνάντηση αντάλλαξαν συμβολικά δώρα φιλίας και συνεργασίας και αναφέρθηκαν και οι δυο στην άψογη συνεργασία και οργάνωση των εκδηλώσεων. Ο Αρχηγός προσκάλεσε και επίσημα το Δήμαρχο στη δεξίωση που θα πραγματοποιήσουν στο πλοίο, τη Δευτέρα. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη ρωσική αποστολή για την αδιάκοπη παρουσία τους στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, καθώς η παρουσία τους κάθε χρόνο επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Εν συνεχεία, ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας «Αιγαίον», η οποία επίσης ναυλοχεί στο λιμάνι της Πύλου από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες τιμές στις επετειακές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, επισκέφτηκε το Γραφείο του Δημάρχου.  Ο Κυβερνήτης του πλοίου, κ. Μιχαήλ Δεμέστιχας, εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη της Πύλου και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, καθώς είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιάζουσα σημασία της συγκεκριμένης επετείου, καθώς υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την εθνική μας ανεξαρτησία.

Αργότερα την ίδια μέρα, τελέστηκε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση στη Γιάλοβα, στη μνήμη των θανόντων Γάλλων στρατιωτών και οπλιτών του εκστρατευτικού σώματος του στρατηγού Μαιζώνος κατά τα έτη 1828-1832, από ελονοσία. Την πομπή των επισήμων στη δοξολογία, συνόδευσε η μπάντα και το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος, το απόγευμα, στις 19:00, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε συναυλία για τον κόσμο, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, στην Πύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου