Ενα μεγάλο μαγειρικό αφιέρωμα θα δούμε αύριο Κυριακή στους δέκτες μας στον ΣΚΑΪ στις 8 μ.μ. στην εκπομπή "Ενα τραπέζι Ελλάδα", την οποία παρουσιάζει η σεφ και συγγραφέας Ντίνα Νικολάου. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του καναλιού η σεφ συναντά τη Δαρεία Βαμβακά και μαθαίνει τα μυστικά του λικέρ πορτοκάλι. Επισκέπτεται την αλλαντοποιεία "Οικονομάκου" και γνωρίζει τα τοπικά αλλαντικά. Γεύεται σπετζοφάι με λουκάνικο με πορτοκάλι. Επισκέπτεται φούρνο που φημίζεται για τα λαλάγγια του. Δοκιμάζει ένα παραδοσιακό κέρασμα: σύκα γεμιστά με αμύγδαλο. Μαγεύεται από το γευστικό πλούτο της Μεσσηνίας. Το "Ενα τραπέζι Ελλάδα" θα περάσει και από το "Αρχοντικό της Πόλας". Η Ντίνα Νικολάου τέλος προτείνει πορτοκαλοσαλάτα με ελιές, κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο και χαλβά σοκολάτα. Στα πλάνα θα δούμε και τον νεαρό Καλαματιανό σεφ Πέτρο Βρυώνη.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/03/2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου