Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

3 ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 4 ληστείες και 2 κλοπές με θύματα ηλικιωμένους

Τουλάχιστον 4 ληστείες και 2 κλοπές μέσα σε 10 μέρες διέπραξαν οι 3 Αλβανοί που συνελήφθησαν στη Χώρα Μεσσηνίας, ύστερα από επιχείρηση τριών αστυνομικών υπηρεσιών. Οι Αλβανοί, που έμεναν μαζί σε σπίτι που είχαν νοικιάσει στη Χώρα, είχαν ρημάξει την περιοχή σπέρνοντας το φόβο καθώς “χτυπούσαν” νύχτα, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα κυρίως σε σπίτια ηλικιωμένων, αφού πρώτα επέλεγαν προσεκτικά το στόχο τους. 
Η δράση τους αρχικά περιορίστηκε στην περιοχή όπου έμεναν, ενώ μετά τη ληστεία που διέπραξαν στο Αμπελόφυτο, σε βάρος ενός 90χρονου και του 79χρονου φίλου του που φιλοξενούσε, ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία για τη σύλληψή τους, καθώς η παρουσία τους στην περιοχή είχε κινήσει τις υποψίες των κατοίκων. 
Επιπλέον, θύμα αναγνώρισε τους δράστες, ενώ στο σπίτι που έμεναν βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με τις ληστείες και τις κλοπές που έχουν ήδη εξιχνιαστεί, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει και άλλα παρόμοια αδικήματα. Επίσης συνεχίζεται η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων προσώπων. 
Να σημειωθεί πως σε σπίτια θυμάτων τους έχουν βρεθεί και δύο κατσαβίδια, τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

 Πάντως και οι 3 δράστες δεν παραδέχονται όσα τους καταλογίζονται. Σε βάρος τους ωστόσο έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και για παράβαση των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς. 
Ειδικότερα, η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων. Οι συλλήψεις των Αλβανών, ηλικίας 42, 29 και 23 ετών που διαμένουν παράνομα στη χώρα, έγιναν μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων και της ΟΠΚΕ, το Σάββατο. 
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους οι Αλβανοί δρούσαν κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους «στόχους» τους. Εβρισκαν ανασφάλιστα πορτοπαράθυρα ή παραβίαζαν κάποια είσοδο. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει πως στη Χώρα “χτύπησαν” στις 16 Μαρτίου οπότε λήστεψαν ζευγάρι με την απειλή της σωματικής βίας, στις 24 του μήνα επίσης λήστεψαν ζευγάρι, στις 27 Μαρτίου λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της με την απειλή βίας, ενώ διέρρηξαν το ίδιο σπίτι στις 18 και 21 του μήνα. 
Στις 27 του μήνα, εκτός από τη ληστεία στη Χώρα αποφάσισαν να διαπράξουν ακόμα μια ληστεία στο Αμπελόφυτο, σε βάρος του 90χρονου και του 79χρονου φίλου του.
 Κατά την αστυνομική επιχείρηση, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία μαχαίρια, πέντε κινητά τηλέφωνα, 85 ευρώ, ηλεκτρονικός υπολογιστής, διαρρηκτικά εργαλεία, 4 ζευγάρια γάντια και κοσμήματα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου