Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αποκατάσταση δρόμου στους Κάτω Αμπελόκηπους

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η παρέμβαση στο σημείο της καθίζησης στους Κάτω Αμπελόκηπους, στο δρόμο πριν το χωριό, που έχει διακόψει την κυκλοφορία με την Καλλιθέα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η παρέμβαση θα γίνει από την εργολαβία για τη συντήρηση της επαρχιακής οδοποιίας του νομού. Θα είναι προσωρινού χαρακτήρα, με στόχο να αποκαταστήσει την κυκλοφορία για ΙΧ και αγροτικά αυτοκίνητα.
Οταν το επιτρέψει ο καιρός, θα γίνει και η οριστική αποκατάσταση, με την ενίσχυση του σώματος του δρόμου και την επισκευή - αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης. Στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων που μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, πραγματοποίησαν προχθές αυτοψία στο σημείο της καθίζησης, διαπίστωσαν ότι κατά 85% το πρόβλημα οφείλεται σε 4 αγωγούς ύδρευσης που διέρχονται από το δρόμο. Οι αγωγοί αυτοί για χρόνια είχαν διαρροή και τώρα έσπασαν, ενώ οι συνεχείς βροχοπτώσεις της φετινής χρονιάς επιδείνωσαν την κατάσταση. Η αυτοψία έδειξε ότι δεν πρόκειται για φαινόμενο κατολίσθησης, καθώς δεν υπάρχει καμία απόκλιση σε δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ. Παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν και στα άλλα 5 επικίνδυνα σημεία στο δρόμο Πύλος - Αγιος Ανδρέας, γύρω από τους Αμπελόκηπους, όπου έχουν καταγραφεί προβλήματα. 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 05/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου