Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προπομποί 25.000 τουριστών στη Μεσσηνία


Θερμή υποδοχή από Περιφέρεια και Δήμο Καλαμάτας


Με χορούς και τοπικές γεύσεις υποδέχθηκαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας την πρώτη αποστολή του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου της Γαλλίας, “Thalasso”, στην Καλαμάτα. Το πρακτορείο αναμένεται να φέρει στην Πελοπόννησο περίπου 25.000 Γάλλους για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Η αποστολή έφτασε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με τη πρώτη για φέτος πτήση της Aegean στην εβδομαδιαία γραμμή Παρίσι-Καλαμάτα. Ήρθαν συνολικά 176 άτομα, κυρίως τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.
Τους Γάλλους υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, Ντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος, η εντεταλμένη για τον τουρισμό στη Μεσσηνία περιφερειακή σύμβουλος, Αντωνία Μπούζα και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο της υποδοχής χόρεψε τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Σπερχογείας, ενώ προσφέρθηκαν μεσσηνιακές γεύσεις στους Γάλλους.
Ο κ. Τατούλης, μιλώντας στους Γάλλους, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Γαλλία, ενώ μίλησε για την ομορφιά της περιοχής, τα μνημεία, τους ανθρώπους και την αισθητική της.
Χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, που τόνισε ότι η συνεργασία με το “Thalasso 1” είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο του Γιώργου Σιλιγαρδάκη, Mega Travel.
Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά την Aegean Airlines, υπογραμμίζοντας ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος της για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Η Παναγιώτα Ντίντα, από την πλευρά της, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της και τόνισε ότι ο Δήμος οργανώνει την καλύτερη δυνατή ξενάγηση των Γάλλων στην Καλαμάτα, μεθαύριο Παρασκευή.
Η Aegean θα συνδέει το Παρίσι με την Καλαμάτα κάθε Τρίτη, ενώ δρομολόγιο θα υπάρχει μια φορά την εβδομάδα και στο αεροδρόμιο του Άραξου.

"ΘΑΡΡΟΣ" 28/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου