Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η… Λαγκάρντ δεν τους γλίτωσε από 35 χρόνια φυλακής


Βαριές καμπάνες για τους κατηγορούμενους που εξαπάτησαν δεκάδες

Βαριές καμπάνες… σήμαναν χθες το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, ακόμα και για τους δύο κατηγορουμένους που δεν ήταν προφυλακισμένοι για τη μεγάλη υπόθεση απάτης από τον υποτιθέμενο ζάμπλουτο ομογενή, που είχε αποσπάσει μερικά εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά του δήθεν για να ξεμπλόκαρει 83 εκατομμύρια δολάρια από τράπεζα στο Γιοχάνεσμπουργκ και να τους κάνει μεγαλοεπενδυτές.
Οι τρεις κατηγορούμενοι συμπλήρωσαν 35 χρόνια κάθειρξης, ενώ ο «ζάμπλουτος» ομογενής άκουσε ακόμα μεγαλύτερη καμπάνα, καθώς πρέπει να καταβάλει και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων.


Τους ξεγελούσε με κάθε τρόπο
Κατηγορούμενοι ήταν ο ηλικιωμένος ομογενής που είχε προφυλακισθεί, μία γυναίκα, επί πολλά χρόνια σύντροφος του πρώτου, και ένας συνταξιούχος που έχει διατελέσει διευθυντής τροφοδοσίας καυσίμων σε αεροπορική εταιρεία.
Η υπόθεση, όταν ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε αφήσει άφωνους δικαστές και κόσμο από την αφέλεια των θυμάτων και το πόσο εύκολα τους αποσπούσαν πολύ μεγάλα ποσά.
Τα ποσά που κατάφεραν να αποσπάσουν αγγίζουν τα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα θύματα ήταν τόσο ευκολόπιστα που έφτασαν στο σημείο να δανειστούν από τράπεζες υπέρογκα ποσά και να υποθηκεύσουν ακόμα και τα σπίτια που έμεναν, προκειμένου να «δανείσουν» χρήματα στον πάμπλουτο ομογενή. Ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε διστάσει, για να τους πείσει, να τους παρουσιάσει χαρτιά με τη φωτογραφία της… Λαγκάρντ!


Ποινές
Χθες το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, κρίνοντας ένοχους όλους τους κατηγορουμένους.
Ο ηλικιωμένος ομογενής καταδικάσθηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.
Στη γυναίκα, πρώην σύντροφο του ομογενούς και στο συνταξιούχο, αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και καταδικάσθηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξης ο καθένας.
Ωστόσο, το αίτημα να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη για όλους δεν έγινε δεκτό και οι τρεις, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 18/06/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου