Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


89 ομάδες, 205 παραστάσεις, 62 πρώτες παρουσιάσεις στην Ελλάδα, 21 χρόνια και το Φεστιβάλ Καλαμάτας γιορτάζει την ενηλικίωσή του.
Το Φεστιβάλ Καλαμάτας είναι ο πρώτος και μοναδικός θεσμός που παρουσίασε το σύγχρονο χορό και όχι ως κομμάτι της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής. Με επιχορήγηση 400.000 ευρώ, από τα οποία η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στην κάλυψη της υλικοτεχνικής υποδομής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και όχι στις παραγωγές, η Βίκυ Μαραγκοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσίασής του, τόνισε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία σήμερα είναι να κάνει ένα μικρό παρά ένα μεγάλο φεστιβάλ.
Σε κάθε περίπτωση το έντονο ενδιαφέρον του Τύπου, όχι μόνο του τοπικού και αθηναϊκού, αλλά και του διεθνούς, συγκεντρώνει το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου. Χαρακτηριστική ήταν, μάλιστα, η έντονη παρουσία δημοσιογράφων στον «Ιανό», στην Αθήνα, κατά τη συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δε θα ήταν δυνατό να μην έχουν επηρεάσει και το Φεστιβάλ Χορού. Ωστόσο, αυτό επιδιώκει πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων να διατηρεί το υψηλό καλλιτεχνικό του επίπεδο, να φέρνει σε επικοινωνία το κοινό με τις τελευταίες εξελίξεις του σύγχρονου χορού, αλλά και να διαμορφώνει μια σαφή πρόταση σε σχέση με τους πιο σύγχρονους προβληματισμούς της παγκόσμιας κοινότητας του χορού, γι’ αυτό και συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας.
Χαρακτηριστικά δημοσιεύματα υπήρξαν  στις ιστοσελίδες: euronews, alphatv.gr, lifo.gr, dancepress, huggingtonpost greece, independent.gr, theatromania, tospirto, iefimerida, in.gr, jazzbluesrock.gr, monopoli.gr, newsbeast.gr, newsbomb.gr, nooz.gr, xnews.gr, star.tv.
Παράλληλα, εκτενή ρεπορτάζ υπήρχαν στις αθηναϊκές εφημερίδες: Αυγή, Ημερησία, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία, Καθημερινή, Τα Νέα.

" ΘΑΡΡΟΣ" 19/06/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου