Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Γαργαλιάνοι – Ρωμανού: «Εξέπνευσε» η προθεσμία καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους

Διανύουμε σήμερα την τρίτη μέρα του Αυγούστου και όμως οι δικαιούχοι αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού ακόμα περιμένουν να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις, παρά το γεγονός ότι η καταληκτική ημερομηνία που είχε τεθεί – με σιωπηρή ανοχή εκ μέρους τους – ήταν η 31η Ιουλίου. Θυμίζουμε πως, όπως έχουμε γράψει στο «Θ», τη ρητή δέσμευση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, σε σύσκεψη που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, απέσπασαν ύστερα από επίμονες ερωτήσεις οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των ιδιοκτητών – δικαιούχων, ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν καταβληθεί σε όλους οι αποζημιώσεις. Τη σύσκεψη είχαν συγκαλέσει οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Βάσω Μαρίνη και Τρύφωνας Λαμπούσης, για την πληρέστερη ενημέρωση των δικαιούχων αποζημιώσεων, καθώς 130 ιδιοκτήτες μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ αποζημίωση, παρότι ο χρόνος της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έχει παρέλθει και άλλοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη λάβει το 60% των αποζημιώσεων που δικαιούνται.
Τότε, μετά από συζήτηση και στιγμιαίες εντάσεις, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι σημείωσαν πως οι δικαιούχοι εδώ και καιρό ζητούν να τους αποσταλεί ειδική ηλεκτρονική φόρμα προκειμένου να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται, ώστε η Περιφέρεια να λάβει όλες τις αποφάσεις και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Σημειώνεται πως ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως για τις αποζημιώσεις υπάρχουν εξασφαλισμένα και διαθέσιμα 8.000.000 ευρώ, 2,5 εκ. για το υπόλοιπο 40% όσων έχουν ήδη λάβει μέρος της αποζημίωσης και 5,5 εκ. ευρώ για τους 130, που θα καταβληθούν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, με τους δικαιούχους που δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση να τονίζουν πως εάν δεν υλοποιηθεί η δέσμευσή του, θα βγουν με τα τρακτέρ στο δρόμο και το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ.
Τα τέλη Ιουνίου έγιναν τέλη Ιουλίου, αλλά μάταια οι δικαιούχοι ανέμεναν υπομονετικά την υλοποίηση της δέσμευσης για καταβολή των αποζημιώσεων μέχρι την 31η. Όπως δε, είπαν στο «Θ» δικαιούχοι, «δείξαμε μεγάλη υπομονετικότητα και ανεκτικότητα. Πλέον, αφού δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση της Περιφέρειας, εμείς θα κινηθούμε δυναμικά. Το έχουμε ξακαθαρίσει πως θα βγάλουμε τα τρακτέρ στο δρόμο και δεν θα επιτρέψουμε στον εργολάβο να ξεκινήσει την ολοκλήρωση του δρόμου. Περιμέναμε ένα μήνα παραπάνω, τον οποίο μας ζήτησε η Περιφέρεια, κάναμε ενέργειες, αλλά οι αποζημιώσεις μας δεν καταβλήθηκαν. Εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Βέβαια και όσοι έχουν λάβει προκαταβολή, δεν έγινε εξόφληση. Είμαστε σε συνεννοήσεις και θα κινητοποιηθούμε…».

"ΘΑΡΡΟΣ" 03/08/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου