Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ

Με αθρόα συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον από τους δημότες Πύλου-Νέστορος συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας, με συνδιοργανωτές τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και το Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί ενημερώσεις στις Τ.Κ Σουληναρίου και Τ.Κ Κορώνης όπου ομιλητές ήταν ο κ. Κυριακόπουλος Γιάννης, Δ/ντή ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και η κ. Αρχοντάκη Κυριακή, Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, ενώ στη Δ.Κ. Χώρας και την Τ.Κ. Κορυφασίου κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Παρασκευόπουλος Αντώνης, Δ/ντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Την επιμέλεια και την οργάνωση των ημερίδων έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Δ/νση Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στις συγκεκριμένες ενημερώσεις, οι οποίες έχουν αναλυτικό και πλήρη χαρακτήρα, οι δημότες έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να συζητήσουν για τις νέες προδιαγραφές παραγωγής του ελαιολάδου, όπως επίσης για τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις ένταξης στο Σύστημα Ελέγχου & Πιστοποίησης του AGROCERT. Εκτενέστερα, οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν για τις καλλιεργητικές φροντίδες και πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζουν οι παραγωγοί, ενώ ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφορά την περιγραφή του προϊόντος και τις προδιαγραφές της παραγωγής, υπό τις νέες συνθήκες αγοράς.
Τονίζοντας ομόφωνα τη σημαντικότητα της συνεργασίας και την αλλαγή νοοτροπίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο οι ομιλητές όσο και το κοινό, το οποίο αποτελείτο από ελαιοτριβείς, τυποποιητές και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, συμφώνησαν ότι αυτή η ευκαιρία για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει με την πραγματοποίηση μιας επιπλέον ημερίδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης,  την 8η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου