Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Έργα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Εργα στο λιμάνι της Κορώνης
Μέσα στο επόμενο διάστημα, εκτόςαπροόπτου, πρόκειται να ξεκινήσει η β’ φάση των έργων αποκατάστασηςτων ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ. Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων τηςΠεριφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενέκρινε το χρονοδιάγραμμα του έργου και κάλεσε τον ανάδοχο για την ορθή τήρησή του. Ανάδοχος είναι η εταιρεία “ΤΕΧΝΗΚΩΝ ΑΤΕ” με έκπτωση 54%. 
Με βάση την προκήρυξη, ο χρόνος υλοποίησης του έργου θα είναι 12 μήνες.Σύμφωνα με τη μελέτη, η αποκατάσταση της ζημιάς στο μόλο του λιμανιού της Κορώνης θα γίνει σε μήκος 77 μέτρων, από το σημείο που ολοκληρώθηκε η α’ φάση μέχρι το φάρο. 
Το έργο στα πρώτα 57 μέτρα προβλέπει δύο στρώσεις από φυσικούς ογκόλιθους από 50 έως και 500 κιλά και εξωτερική θωράκιση με τεράστιους ογκόλιθους από 5 έως 8 τόνους. Στα υπόλοιπα 20 μέτρα προβλέπεται διατομή ακρομολίου και τοποθέτηση ογκόλιθων ίδιου βάρους. Καταγράφεται ότι «η διατομή του ακρομολίου κατασκευάζεται, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί στην υφιστάμενη διατομή και σε απόσταση περίπου 8 μέτρων από τον υφιστάμενο φάρο, ο οποίος διατηρείται στη θέση του». 

Παιδικές χαρές σε Πύλο, Χανδρινού και Φοινικούντα 
Ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό για την αναβάθμιση - ανακατασκευή 3 παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 171.553 ευρώ, πραγματοποιεί ο Δήμος Πύλου -Νέστορος. Πρόκειται για παιδικές χαρές στην πλατεία Κυπαρίσση της Πύλου, στα πλατάνια του Χανδρινού και στην παραλιακή πλατεία της Φοινικούντας. 
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Ημερομηνία ανάρτησης της προκήρυξηςστη διαδικτυακή πύλη του ΕΣΗΔΗΣ ορίστηκε η 1η Σεπτεμβρίου και καταληκτική ημερομηνία η 21η Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Γήπεδο τένις στην Πύλο 
Την κατασκευή γηπέδου τένις στην Πύλο, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στις 22 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 2 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου