Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ”“Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία”

“Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία” είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη” στις 6 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort”. 
Σκοπός της ημερίδας που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν από συνεργασίες που αναπτύσσει το Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και να ανταλλαχθούν χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρης Βελισαρίου. Ο προϊστάμενος του Τμήματος Κοινής Αγροτικής Πολιτικής «ΚΑΠ», Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προόθησης Προϊόντων Σωτήρης Κουτσομήτρος θα αναπτύξει το θέμα “Η Κοινή Αγροτική Πολιτική ως μοχλός ανάπτυξης της υπαίθρου”.
Για την “Τροποποίηση των προδιαγραφών του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Καλαμάτα ΠΟΠ - Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα” θα μιλήσουν ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων Προκόπιος Μαγιάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα: “Αποτελέσματα της κλινικής έρευνας σχετικά με την καρδιοπροστατευτική δράση του μεσσηνιακού ελαιολάδου πλούσιου σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη σε πληθυσμό της Αμερικής”. 
Ο αναπληρωτής καθηγητής Εργαστηρίου Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπιλάλης θα αναπτύξει το θέμα  “Περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των τοπικών ποικιλιών της Μεσσηνίας, περιπτωσιολογική μελέτη των κουκιών”. 
Ο υπεύθυνος της ομάδας Βασίλης Δημόπουλος και η υπεύθυνη επικοινωνίας Ιωάννα Μηλιώνη θα παρουσιάσουν το “Εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου Καλαμάτας-ΤΕΙ Πελοποννήσου: Εκπαίδευση και προώθηση ποιότητας ελαιολάδου”. Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη” Ξενοφών Κάππας και η υπεύθυνη Διαχείρισης Λογαριασμών Πελατών Μαρία Μαυρογένη θα παρουσιάσουν το “Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής Διατροφής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου