Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Διεθνές πιστοποιητικό βιωσιμότητας για το The Westin Resort Costa Navarino


Η πιστοποίηση Travelife Gold απονεμήθηκε στο The Westin Resort της Costa Navarino κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, ABTA, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πολυτελές συγκρότημα της Μεσσηνίας. 
Η εν λόγω πιστοποίηση απονέμεται σε ξενοδοχεία που έχουν αποδείξει το σεβασμό και τη δέσμευσή τους σε βασικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα, και πράγματι, το The Westin Resort την έλαβε έπειτα από ενδελεχή έλεγχο στις εγκαταστάσεις του, καθώς και μελέτη των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιτευγμάτων του.
 
Μεταξύ των τελευταίων σημειώνεται ότι  η απασχόληση εργαζομένων από την περιοχή αγγίζει το 70% και η προμήθεια πρώτων υλών από τοπικούς παραγωγούς φτάνει το 60%. Επίσης έχει υπολογιστεί ότι οι επισκέπτες της Costa Navarino έχουν συμβάλει στην αύξηση του ετήσιου εισοδήματος των τοπικών εστιατορίων κατά 2.350.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει επενδύσει στη διεθνή προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην περιοχή κατά 80% το 2014.
 
Ακολούθως, η δημιουργία του Navarino Brand (με στόχο την προώθηση της μεσσηνιακής διατροφής και πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο), η δημιουργία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης για την εκπαίδευση των τοπικών παραγωγών και η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τη συμμετοχή 450 τοπικών επιχειρήσεων έχουν συντελέσει στη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και στην αποτελεσματική προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
 
Ως προς τα περιβαλλοντικά επιτεύγματα της Costa Navarino  αξίζει να σημειωθούν τα εξής:
 
● Η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 12 Μwp, ενός από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, διασυνδεδεμένου στο εθνικό δίκτυο, που παρέχει ετησίως περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από τις τρέχουσες ανάγκες της Costa Navarino.
● Η ανάπτυξη του μεγαλύτερου υπόγειου γεωθερμικού συστήματος στην Ευρώπη με δίκτυο αγωγών που εκτείνεται σε 123 χιλιόμετρα κάτω από το γήπεδο γκολφ.
● Η μεταφύτευση 16.000 ελαιόδεντρων και 8.000 διαφορετικών δέντρων με την ολοκλήρωση της κατασκευής των εγκαταστάσεων.
● Η θέσπιση προγραμμάτων προστασίας του Αφρικανικού χαμαιλέοντα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, όπου συναντώνται 271 πουλιά.
● Το πρόγραμμα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta με τη χρήση GPS.
● Η ίδρυση του Navarino Natura Hall, του διαδραστικού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 3.000 μαθητές τοπικών σχολείων.
● H xρήση 100% ανανεώσιμων πηγών νερού (απορροή τοπικού ποταμού και επιτόπια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων) για όλες τις ανάγκες άρδευσης.
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου