Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

“Γνωρίζω και προβάλλω τη φύση και την ιστορία της Μεσσηνίας”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζω και προβάλλω τη φύση και την ιστορία της Μεσσηνίας” θα γίνει για 5η χρονιά αυτό το μήνα στο Navarino Natura Hall στην Costa Navarino, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Navarino Foundation. 
Το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί θερμά από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, με περισσότερες από 3.000 συμμετοχές έως σήμερα. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων, καθώς και σε όλες τις τάξεις γυμνασίων της Μεσσηνίας. 

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με τον πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο αποτυπώνουν στη συνέχεια με τη δική τους ξεχωριστή ματιά: μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές, σύμφωνα με την δική τους εμπειρία και όλα όσα τους έκαναν εντύπωση. Από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έως τα παγκόσμια φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρουν στη συνέχεια στις οικογένειες και τους φίλους τους και γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές, που προστατεύουν και αναδεικνύουν τον τόπο τους. 
Επιλεγμένο υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Navarino Natura Hall, το οποίο εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο για τη Μεσσηνιακή φύση και το περιβάλλον. 
Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής: καθηγητής Αθανάσιος Κατσής: katsis@uop.gr, 27410 74987. 
TEMES: Μαρίνα Παπατσώνη marketing kai business development director: mpapatsoni@temes.gr, 210 949 0013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου