Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κος Δημήτριος Καφαντάρης, με τους εκπροσώπους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, την ομάδα του εκπαιδευτικού κέντρου του καθώς και την εκπρόσωπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου παρέδωσαν στο Δήμο μας, την εργασία που έχουν εκπονήσει με τίτλο «Ο χαμαιλέοντας της Πύλου». Ένα εκπαιδευτικό πακέτο για παιδιά ηλικίας 5-13 ετών ώστε να μοιραστεί από εμάς στις εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου μας.


Σκοπός αυτού του πονήματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών μας μέσω της βιωματικής μάθησης ώστε να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να προστατεύσουν τον μοναδικό πανευρωπαϊκά «Χαμαιλέοντα της Πύλου» , ο οποίος υπάρχει στον υδροβιότοπο της Γιάλοβας, σε περιοχή Natura 2000.


Ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης συνεχάρη την επιστημονική ομάδα για αυτή τους την πρωτοβουλία, στο να παραδώσουν στο Δήμο Πύλου – Νέστορος δωρεάν την εργασία τους, γιατί πραγματικά είναι σημαντικό τα παιδιά μας να γνωρίζουν τον τόπο μας.

Καλούμε και άλλες ομάδες σε δράσεις, να έρθουν κοντά μας, ώστε να δημιουργήσουν αντίστοιχες εργασίες, γιατί ζούμε σε ένα τόπο με πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές, πανίδα και χλωρίδα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Δρ. Διμάκη Μαρία, εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ο κ. Ροδόλφος Ράλλης, συνιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, η Δρ. Σπύρη Τζωρτζίνα, διευθύντρια του εκπαιδευτικού τμήματος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ο κ. Μπαχούμας Γεώργιος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πύλου – Νέστορος καθώς και ο κ. Γιαννούτσος Γεώργιος, μέλος της τοπικής κοινότητας Πύλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου