Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μέσα στον Ιανουάριο στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας!


Π. Τατούλης: Η Πελοπόννησος αποκτά οδικό δίκτυο κόσμημα για ολόκληρη τη χώρα
 
-Αιχμές από τον περιφερειάρχη προς την κυβέρνηση… για τη σύμβαση του Μορέα
 
 
Επίσκεψη στην τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, συνοδεία της αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Υποδομών, Ντίνας Νικολάκου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και του πρόεδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Γιάννη Αργυράκη.
Τον κ. Τατούλη υποδέχθηκε στη γέφυρα ο πολιτικός μηχανικός και διευθυντής του έργου, Νίκος Ντονάς, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την τελική φάση, λίγες ημέρες πριν δοθεί στην κυκλοφορία.
 
Δηλώσεις
Στις δηλώσεις του ύστερα από την ενημέρωση που είχε, ο κ. Τατούλης τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου. Σε λίγες μέρες η απόδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας της Τσακώνας θα είναι μια πραγματικότητα. Χαίρομαι, όμως, περισσότερο, γιατί χωρίς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και χωρίς την ανάληψη της ευθύνης πληρωμής ενός μεγάλου κομματιού, γύρω στα 50 εκ., από το κόστος για την κατασκευή αυτής της γέφυρας, δε θα ήταν πραγματικότητα. Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο θετικά λειτουργεί η Περιφέρεια και το πώς αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες. Επίσης, χαίρομαι, γιατί με την καινούργια κυβέρνηση, την κυβέρνηση που ως κόμμα αντιπολίτευσης στήριζε το “Δεν πληρώνω”, πληρώνονται και όλες οι επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες… ήδη 56 εκ. δίνονται στην παραχώρηση του Μορέα για την ολοκλήρωση του έργου Λεύκτρον – Σπάρτη.
Με την ολοκλήρωση αυτή και, βέβαια, της περιμετρικής της Καλαμάτας, που τελικά με τη δική μας επιμονή και αυτό το έργο μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης, θα έχουμε ένα σημαντικό οδικό άξονα, ο οποίος αποτελεί κόσμημα για τη χώρα, όχι μόνο για την Περιφέρεια.
Η Πελοπόννησος πλέον αποκτά, με τα συνεχή έργα τα δικά μας, ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας».              
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του έργου κ. Ντονάς προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το χρόνο παράδοσης της γέφυρας. Κι αυτό, επειδή την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφέρει ότι χθες θα ξεκινούσαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να δοθεί ακόμα και πριν από το τέλος του έτους στην κυκλοφορία.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ντονάς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα από αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προέκυψαν κάποια θέματα νομικής φύσεως, τα οποία για να ξεπεραστούν χρειάζονται λίγες ημέρες. Επειδή, όμως, η αστυνομική απόφαση που είχε ήδη εκδοθεί ζητούσε οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 18 Δεκεμβρίου, λόγω και της αυξημένης κίνησης, αυτές θα ξεκινήσουν αναγκαστικά αμέσως μετά τη λήξη των εορτών. «Με βεβαιότητα πλέον μπορούμε να πούμε ότι μέσα στον Ιανουάριο η γέφυρα θα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία» σχολίασε.
Τέλος, ο κ. Ντονάς αναφέρθηκε και στη δυσκολία κατασκευής αυτού του έργου, κι όπως τόνισε, θα μπορούσε να μιλάει για ώρες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τοξωτής γέφυρας της Τσακώνας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου