Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

«ΑΓΙΑ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ξάφριζε την Πυλία


Οικογενειακή «επιχείρηση» διάπραξης κλοπών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πυλία είχαν συστήσει δύο αδέλφια Αλβανοί, ο γιος (που είχε ξανακάνει κλοπές) και ο γαμπρός του ενός, οι οποίοι καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές.
Το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, όμως τους καταδίκασε για τις κλοπές σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Χθες στο εδώλιο κάθισαν ο ένας αδελφός και ο γαμπρός του, ενώ δεν παρουσιάσθηκαν ο γιος του και ο αδελφός του. Μάλιστα, προφυλακισμένος ήταν μόνο ο γαμπρός, ενώ μετά την απόφαση του δικαστηρίου το δρόμο για τις φυλακές πήρε και ο αδελφός, με τους συγγενείς να ξεσπούν σε κλάματα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι που απουσίαζαν είναι πλέον φυγόποινοι.
 
Σε ενοικιαζόμενα
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ κατέθεσε ότι από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2014 στην ευρύτερη περιοχή της Costa Navarino σημειώνονταν πολλές κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο αίσθημα ανασφάλειας.
Από την έρευνα που έκαναν καταλάβαιναν ότι οι δράστες γνώριζαν καλά την περιοχή. Έτσι τον Αύγουστο αξιοποίησαν πληροφορία που είχαν και έκαναν έρευνα στα σπίτια των δύο κατηγορούμενων σε Κορυφάσιο και Ρωμανού Πυλίας, όπου βρήκαν κλοπιμαία, τα οποία αναγνώρισαν παθόντες. Μάλιστα, τα περισσότερα  βρέθηκαν σε αποθήκη δίπλα στο σπίτι του μεγαλύτερου αδελφού, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε ότι τη χρησιμοποιεί και ότι έχει κλειδιά, αλλά αστυνομικοί βρήκαν εντός μηχανάκι που ανήκε στη γυναίκα του.
 
Αρνήθηκαν
Οι δράστες έμπαιναν στα δωμάτια τη νύχτα και άρπαζαν χρήματα και ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Μάλιστα, ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων κατέθεσε  ότι οι τουρίστες που είχε εκείνες τις ημέρες έφυγαν, καθώς κατατρόμαξαν, όταν συνειδητοποίησαν ότι κλέφτες μπήκαν στα δωμάτιά τους ενώ κοιμούνταν.

Κατά τις απολογίες τους οι δύο παρόντες κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη. Ο αδελφός είπε ότι είναι 13 χρόνια στην Ελλάδα και δουλεύει πρωί-βράδυ, δηλώνοντας άγνοια για τα κλοπιμαία στην αποθήκη. Ο δε γαμπρός του είπε ότι, επίσης, δεν ξέρει κάτι για τις κλοπές, ενώ όσα βρέθηκαν στο σπίτι του, τα είχε αγοράσει χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου