Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΜΠΤΗ Ή ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΤΟΞΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ Τα μπλόκα των αγροτών ματαιώνουν τα εγκαίνια

Μεθαύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή το αργότερο, παραδίδεται, επιτέλους, η τοξωτή γέφυρα στην Τσακώνα. 
Ο προγραμματισμός για πανηγυρική παρουσία - εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως μια κίνηση - μήνυμα από την κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και την προοπτική της ανάπτυξης, φέρεται να ακυρώνεται, λόγω της κατάστασης με τα μπλόκα των αγροτών στους εθνικούς δρόμους. 
Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες της γέφυρας με τη διαγράμμιση στα σημεία σύνδεσής της με το δρόμο, αφού χθες τελείωσε η στρώση της αντιολισθηρής ασφάλτου. Αύριο έχει προγραμματιστεί ένας τελευταίος μακροσκοπικός έλεγχος του έργου και σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης για χρήση. 
Λόγω της ταλαιπωρίας του κόσμου στην παλιά εθνική οδό και στις στροφές της Τσακώνας, η τοξωτή γέφυρα με την οποία ολοκληρώνεται το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, θα παραδοθεί άμεσα, Πέμπτη ή Παρασκευή και χωρίς τελετή εγκαινίων. 
Η εντυπωσιακή γέφυρα, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 2008, κόστισε συνολικά περίπου 19 εκ. ευρώ. Εχει μήκος 390 μέτρα, 260 μέτρα από τον ένα αρμό του τόξου στον άλλο και ύψος τόξου 45 μέτρα, στο πιο ψηλό του σημείο, από το κατάστρωμα του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου