Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΤΟ 1Ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΥΛΟΥ

Επιτυχές, διαδραστικό, γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις ήταν το Πρώτο Συμπόσιο Τουρισμού Πύλου που πραγματοποιήθηκε εχθές, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με διοργανωτές το Σύλλογο Κυριών Πύλου, το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (Σ.Ε.Τ.Α.Π.), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιάλοβας, το Σωματείο Επαγγελματιών Γιάλοβας και την Costa Navarino.

Στην ημερίδα, η οποία έλαβε χώρα στο κέντρο εκδηλώσεων «Μηδέν», στην Πύλο, προσωπικότητες από τον τομέα Τουρισμού εισήγαγαν το κοινό στον κόσμο της σωστής εξυπηρέτησης των πελατών, υπενθυμίζοντας συνεχώς τη σημαντικότητα της ελληνικής Φιλοξενίας. Στις παρουσιάσεις των ομιλητών δεν έλειψαν το χιούμορ και οι εκπλήξεις, ανανεώνοντας έτσι το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Η διαχείριση των παραπόνων, οι πρώτες βοήθειες,  οι τρόποι καθαριότητας των επιχειρήσεων, η διακόσμησή των χώρων, καθώς και η έξυπνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, δίνοντας στους επαγγελματίες επιπλέον εφόδια για την διεκδίκηση επιπλέον πελατών.


Μέσα από την ενημέρωση κάνουμε τη Φιλοξενία πράξη δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο Συμπόσιο Τουρισμού Πύλου έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες του Δήμου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες και να αναπτύξουν με αυτό τον τρόπο το πελατολόγιό τους. Όπως ο ίδιος τόνισε «Περιφέρεια, Δήμος και επαγγελματίες συμπράττουμε, έχοντας ίδια κατεύθυνση, την καθιέρωση του τόπου μας σε παγκόσμιο προορισμό».

Τονίζοντας τη σημαντικότητα της βελτίωσης των εθνικών οδικών αξόνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Περικλής Μαντάς αναφέρθηκε στις εργολαβίες που έχουν ήδη δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό ένα ασφαλές εθνικό δίκτυο. 

Για την ανάγκη δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση των επαγγελματιών μίλησε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Α.Π., κ. Βασίλης Βρεττάκος και συντονιστής της χθεσινής εκδήλωσης.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας, κ. Αντωνία Μπούζα, μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, κ. Κώστας Αγγελόπουλος και πλήθος επαγγελματιών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου