Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Europe Direct Kalamata: H πρώτη πόρτα που μπορεί να χτυπήσει κάθε πολίτης για ευρωπαϊκά θέματα


Πληροφορίες για δουλειά στην Ευρώπη, για Erasmus, για εκδηλώσεις σε άλλες χώρες της Ε.Ε., για καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη, για δράσεις εντός της Ένωσης μπορεί, μεταξύ άλλων, να αναζητήσει κάποιος στο Γραφείο της Europe Direct στην Καλαμάτα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δίκτυο γραφείων που υπάρχουν στην Ευρώπη, με τον αριθμό τους να αγγίζει τα 600, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν 17, ένα εκ των οποίων στην Καλαμάτα, στην οδό Αριστομένους, στο νούμερο 91.
Η διάχυση των πληροφοριών για θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η διευκόλυνση της επαφής των πολιτών με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι οι δύο βασικοί άξονες δραστηριοτήτων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο αυτό, δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέσσερα σημεία, όσον αφορά στην πληροφόρηση που παρέχει στους πολίτες της περιοχής: 
1. Πληροφόρηση & διανομή εντύπων και σε άλλους χώρους –εκτός της βασικής δομής του Κέντρου-  για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του κοινού
2. Οργάνωση δράσεων (ημερίδες, workshops κ.λπ.) γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος με θεματικά αντικείμενα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πληροφόρησης του κοινού
3. Καθημερινή παρουσία σε ένα φιλικό χώρο στην καρδιά της Καλαμάτας, όπου οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν και να λάβουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα
4. Συνεχής 24ωρη πληροφόρηση μέσω διαδικτύου, της ιστοσελίδας του Κέντρου, facebook, twitter. 
Στις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Κέντρου έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των νέων σχετικά με τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, τη διευκόλυνση εισόδου στην αγορά εργασίας, τις σπουδές και τις ευκαιρίες εργασίας εντός της Ε.Ε.
Επιπλέον, σε ημερίδες για το ευρύ κοινό παρουσιάστηκαν οι πολιτικές της Ε.Ε. για σημαντικά επίκαιρα θέματα, όπως η νέα ΚΑΠ, το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ τον προσεχή Μάρτιο θα διεξαχθεί εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί και θα γίνουν τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις, όπως και διάλογος με τους πολίτες, για ευρωπαϊκά θέματα ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ιδιαίτερο βάρος δίδεται από τους ανθρώπους της Direct στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και στα σημεία δωρεάν διανομής των εκδόσεων και των εντύπων πληροφόρησης, στα γραφεία του Κέντρου αλλά και στον πεζόδρομο Μπενάκη, ακριβώς απέναντι από το κατάστημα Μυλόπετρα.
Εκεί ο καθένας μπορεί να βρει δωρεάν υλικό για τις δράσεις των Κέντρων όλης της Ευρώπης, ενώ κλείνοντας να σημειωθεί ότι λειτουργεί και δανειστική και ανταλλακτική βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου