Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ελεύθερη η Ιταλία από την Xylella

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Γεωργίας η Διάσκεψη Κράτους-Περιφερειών ενέκρινε την υπουργική απόφαση να οριστεί το σύνολο σχεδόν της Ιταλίας ελεύθερο από το βακτήριο Xylella Fastidiosa, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Απουλίας, με εξαίρεση των οριοθετημένων και προς επιτήρηση ζωνών που καθορίζονται σύμφωνα με την απόφαση 2015/789 της ΕΕ. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε βάσει περισσοτέρων από 17.186 επιθεωρήσεων και 13.766 εργαστηριακών αναλύσεων που έχουν διεξαχθεί στις ιταλικές περιφέρειες μέσα στο 2015, με εξαίρεση αυτές που είχαν διεξαχθεί στην Απουλία. 
Με την απόφαση αυτή διευκολύνεται η εξαγωγή φυτών από φυτώρια, συμπεριλαμβανομένων και των τρίτων χωρών που έχουν υιοθετήσει περιοριστικά μέτρα εισαγωγών τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του τομέα του υπουργείου, Maurizio Martina, ''το μέτρο που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα για τις διάφορες περιοχές, μας επιτρέπει την πιστοποίηση όλης της χώρας ως ελεύθερη περιοχή από Χylella εκτός από αυτές που προαναφέρθηκαν. 
Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη σκληρή δουλειά ενός έτους εντατικής παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα ''ύποπτα'' εδάφη και που επιθυμούμε να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Θα προχωρήσουμε με τη μέγιστη θεσμική συνεργασία για τη διαχείριση αυτής της πολύπλοκης έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη. Το εθνικό σχέδιο συνεχίζεται και είμαστε εν αναμονή των δεδομένων για την περιοχή της Απουλίας''.

 Πηγή: olivenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου