Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την απόλυτη ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα υπέδειξαν σήμερα το πρωί στη συνδυαστική διαυπηρεσιακή άσκηση αντιμετώπισης σεισμικού συμβάντος, που πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, τα στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του σχεδίου άσκησης.

Η άσκηση ετοιμότητας διεξήχθη σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το εγχειρίδιο σχεδιασμού, διεξαγωγής και αποτίμησης ασκήσεων πολιτικής προστασίας και τις σχετικές οδηγίες του οργανισμού αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας. Κύριοι στόχοι της ήταν η μέτρηση του χρόνου επέμβασης των ασκούμενων στο σενάριο της άσκησης και του χρόνου απεγκλωβισμού των τραυματιών, καθώς και η αποτίμηση του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σύμφωνα με το υποτιθέμενο σενάριο, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 6.0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 10 ναυτικά μίλια στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Πύλου, ενώ προκλήθηκε η κατάρρευση κτισμάτων εντός της πόλης.


Τη διεξαγωγή της άσκησης για την αντιμετώπιση συμβάντος ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Πύλου, αποφάσισαν από κοινού η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο Πύλου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του προγράμματος διεξαγωγής προληπτικών ασκήσεων αντιμετώπισης συμβάντων ατυχημάτων –καταστροφών του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση της άσκησης ετοιμότητας ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πραγματοιηθεί η αποτίμηση των προσπαθειών.

«Προετοιμασία και Συντονισμός, είναι οι δύο σημαντικές έννοιες στις οποίες πρέπει να στηριζόμαστε για την επιτυχή υλοποίηση τέτοιων ασκήσεων, έννοιες τις οποίες αποδείξαμε σήμερα ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε πιστά. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες και να προτείνω να γίνονται πιο συχνά προσπάθειες όπως η σημερινή, έτσι ώστε να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση για οποιοδήποτε σχετικό γεγονός.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου