Τρίτη 12 Απριλίου 2016

“Σιγή ιχθύος” για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος ΑΠΟ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΣΙΡΩΝΗ

Τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, υποδέχθηκε χθες διαδοχικά στην Πύλο, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. 
Ειδικότερα, για τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης συζήτησαν ο κ. Καφαντάρης, ο κ. Κουίκ και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου σε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο χθες το πρωί, με θέμα συζήτησης την πορεία υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ και τις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου. 
Ο δήμαρχος ανέλυσε τη διαδικασία της ένταξης των έργων στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ζητώντας από την κυβέρνηση να συμβάλει ενεργά, ούτως ώστε να δοθεί ώθηση στην προσπάθεια των στελεχών για ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου. 
Ο Τέρενς Κουίκ υπογράμμισε ότι «η περιοχή της Μεσσηνίας, όπου έχουν γίνει τόσο μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή της Costa Navarino, χρειάζεται να μπει σε προτεραιότητα». 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, τη βουλευτή Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, ο οποίος και ολοκληρώθηκε, καθώς και για τη διαχείριση των περιοχών Natura, όπου ο δήμος ετοιμάζει να καταθέσει σχετικές προτάσεις. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η καινοτόμα πρόταση που έχει υποβληθεί από το Δήμο Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με τους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urban και αφορά την αξιοποίηση των κλαδιών της ελαιοκαλλιέργειας με τη μετατροπή τους σε πέλετ, που θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο αρχικά στα δημόσια κτήρια. Για το θέμα αυτό ζητήθηκε η συνδρομή και των δύο υπουργών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Ο κ. Τσιρώνης μίλησε για διοίκηση ολικής ποιότητας, αναφέροντας ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και να μην αφήνουν τις κομματικές διαφορές να δημιουργούν τροχοπέδη στην επίλυση των όποιων ζητημάτων». Τόνισε, επίσης ότι «εφαλτήριο της ανάπτυξης είναι η προστασία του περιβάλλοντος». Τέλος, επισκέφθηκαν τους χώρους στον Αγιο Νικόλαο, όπου ο δήμος πρόκειται να λειτουργήσει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου