Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

T. KOYIK KAI Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Δημήτρης Καφαντάρης: «Σημαντικό εγχείρημα του Δήμου μας είναι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε ανάπτυξη σε όλους τους τομείς».
Τέρενς Κουίκ: «Τα αναπτυξιακά έργα στις επαρχιακές περιοχές πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα».
Γιάννης Τσιρώνης: «Εφαλτήριο της Ανάπτυξης είναι η προστασία του Περιβάλλοντος».


Για τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και Ο.Τ.Α. μίλησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος σήμερα το πρωί, με θέμα συζήτησης την πορεία υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Πύλου Νέστορος.


Ο Δημήτρης Καφαντάρης ανέλυσε τη διαδικασία της ένταξης των έργων στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φλέγον ζήτημα του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να συμβάλει ενεργά, ούτως ώστε να δοθεί ώθηση στην προσπάθεια των στελεχών για ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου.

Από τη μεριά του ο Τέρενς Κουίκ υπογράμμισε ότι «η περιοχή της Μεσσηνίας, όπου έχουν γίνει τόσο μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή της Costa Navarino, χρειάζεται να μπει σε προτεραιότητα.»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, τη Βουλευτή Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, καθώς και Υπηρεσιακά Στελέχη του Υπουργείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ειδικότερα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, ο οποίος και ολοκληρώθηκε, καθώς και για τη διαχείριση των περιοχών NATURA 2000, όπου ο Δήμος ετοιμάζει να καταθέσει σχετικές προτάσεις. Κλείνοντας τόνισε ότι «ανάπτυξη χωρίς περιβάλλον δεν υπάρχει και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για τη στρατηγική θωράκιση του φυσικού μας πλούτου.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η καινοτόμα πρόταση που έχει υποβληθεί από το Δήμο Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με τους Δήμου Τριφυλίας και Οιχαλίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBAN και αφορά την αξιοποίηση των κλαδιών της ελαιοκαλλιέργειας με τη μετατροπή τους σε pellet, που θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο αρχικά στα δημόσια κτίρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε η συνδρομή και των δύο Υπουργών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για διοίκηση ολικής ποιότητας μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, υποστηρίζοντας ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να έχουν στενή συνεργασία και να μην αφήνουν τις κομματικές διαφορές να δημιουργούν τροχοπέδη στη επίλυση των όποιων ζητημάτων.» Τόνισε επίσης ότι «εφαλτήριο της ανάπτυξής είναι η προστασία του περιβάλλοντος».


Τέλος, επισκέφθηκαν τους χώρους όπου ο Δήμος πρόκειται να λειτουργήσει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου