Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις από Δανία για Καλαμάτα

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι πτήσεις που συνδέουν την Καλαμάτα με τη Δανία. Λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα προσγειώθηκε η πρώτη πτήση από την Κοπεγχάγη, τους επιβάτες της οποίας ο Δήμος υποδέχθηκε προσφέροντάς τους χάρτες, κάρτες και τουριστικές πληροφορίες, ενώ αργά το βράδυ αναμενόταν να φθάσει και η πρώτη πτήση από το Μπίλουντ της Δανίας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος Απριλίου ο δήμαρχος δέχθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας μέλη δημοσιογραφικής αποστολής από τη Δανία. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Peder Hornshoej, διοικητικός διευθυντής της Primera Group – Bravo Tours, ενώ παρέστησαν ο Σταμάτης Γανωτάκης, πρόεδρος του Ομίλου High Connect, ο Δημήτριος Μεταξάς, εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου High Connect στην Αθήνα και η Διονυσία Τριγκιλίδα, εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Trigilidas Travel της Καλαμάτας.
Σκοπός της επίσκεψης των δημοσιογράφων και φωτογράφων από τη Δανία ήταν η τουριστική προβολή της Μεσσηνίας και άλλων νομών της Πελοποννήσου, εν όψει της έναρξης απευθείας πτήσεων από τη χώρα αυτή.
Η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας και Δανίας, από την εταιρεία Aegean μέσω Κοπεγχάγης και Μπίλουντ, από χθες έως τις 30 Οκτωβρίου φέτος, με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα καταρχήν, ανοίγει νέες προοπτικές για τον τουρισμό στην περιοχή μας.
Ο δήμαρχος υποδέχθηκε με χαρά την αποστολή, εξέθεσε σε γενικές γραμμές την ιστορία και τις προοπτικές της Καλαμάτας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προοπτικές διευκόλυνσης των τουριστών και αύξησης του αριθμού των επισκεπτών από τη Δανία και εν γένει τη Σκανδιναβία. Τόνισε δε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αυτή την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου