Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η γραφειοκρατία κρατά… προσγειωμένα τα αερόστατα

Διαβεβαιώσεις ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το εγχείρημα



Η είδηση που δημοσιεύσαμε προχθές, σχετικά με τη δημιουργία βάσης αερόστατων στην Καλαμάτα από την αεροπορική εταιρεία Olympic Balloons, με τις πτήσεις να ξεκινούν πάνω από τη Μεσσηνία την Κυριακή και να έχουν διάρκεια ως τις 30 Οκτωβρίου, προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις.
Η σημαντικότερη εξ αυτών ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αξιοπιστίας, κυρίως των δηλώσεων στις οποίες είχε προβεί η Δημοτική Αρχή, δια στόματος του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Από την πλευρά μας, ψάξαμε το θέμα και οι λεπτομέρειές του έχουν ως εξής, σύμφωνα και με τον Βασίλη Τριγκλίδα, τουριστικό πράκτορα και συνδετικό κρίκο του εγχειρήματος με την εταιρεία. Η λειτουργία αερόστατων θα καθυστερήσει κάποιες ημέρες, αφού η εταιρεία κατέθεσε το σχετικό πλήρες αίτημα στις 19 Απριλίου. Η γραφειοκρατία και οι αργίες δεν επέτρεψαν να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο γήπεδο των πρώην Σφαγείων, όπου θα είναι και η βάση - πίστα απογείωσης και προσγείωσης.
Ο κ. Τριγκιλίδας μάς διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη, μοναδική στην Ελλάδα, ενέργεια θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, αφού η εταιρεία προχωρήσει και σε μια ενημερωτική εκδήλωση. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει κανένα θέμα για να μην προχωρήσει το εγχείρημα.
Από εκεί και πέρα, όπως είχε αναφέρει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, «για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα», τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες πτήσεις, που έχουν προγραμματιστεί, συνδέονται με την έλευση τουλάχιστον 7.000 Σκανδιναβών (μόνο μέσα στο Μάιο) στην Πελοπόννησο.
«Μέσα στο πακέτο της έλευσής τους θα υπάρχει σύνδεση του Costa Navarino με την πόλη της Καλαμάτας με αερόστατα και, επίσης, θα κάνουν διαδρομές στο Μεσσηνιακό κόλπο με δύο καραβάκια. Φυσικά και τα αερόστατα και τα καραβάκια θα μπορεί να χρησιμοποιεί και ο κάθε τουρίστας ή κάτοικος της πόλης μας», είχε σημειώσει ο κ. Νίκας, τονίζοντας ότι τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού θα αυξηθεί η έλευση των Σκανδιναβών και πολλών ακόμη Ευρωπαίων τουριστών που έχουν κλείσει διαμονή με γκρουπ και μεμονωμένα σε πάρα πολλά ξενοδοχεία της Πελοποννήσου.
Παράλληλα με τα αερόστατα, θα δρομολογηθεί τουριστικό πλοιάριο για περιήγηση στο Μεσσηνιακό Κόλπο, με εξασφαλισμένη πελατεία, κυρίως από Σκανδιναβούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου