Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ανάθεση αδειοδότησης υδατοδρομίου Πύλου

 Στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ανατέθηκε η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου. Η πόλη της Πύλου -αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας- προστέθηκε στο δίκτυο των 28 υδατοδρομίων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησής τους από την «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Ηδη, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της εταιρείας μετέβη στην Πύλο και μετά από αυτοψία χωροθέτησε το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της πόλης. 
Οι τουρίστες, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβάζονται σε υδροπλάνο και με πτήση ολιγόλεπτης διάρκειας να βρίσκονται στην Πύλο. 
Ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, με αφορμή τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Πύλο, δήλωσε: «Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο δήμο μας σηματοδοτεί μια καινούργια προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού και κατ' επέκταση της τοπικής οικονομίας». 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, τόνισε: «Ως εταιρεία, πιστεύουμε ότι ο ρόλος του υδατοδρομίου της Πύλου θα είναι κομβικός για τη βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Η Πύλος αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, ο οποίος αναπτύσσεται με προγραμματισμό, δίνοντας έμφαση σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η αειφόρος ανάπτυξη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου