Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Lonely Planet «Πρώτη στην κατάταξη των κορυφαίων προορισμών η Πελοπόννησος»


Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί το Lonely Planet κατέταξε την Πελοπόννησο στην  πρώτη θέση από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Guardian, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

«Είναι εμφανές πλέον και στους πιο δύσπιστους ότι η πολιτική και στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στο τουριστικό μας προϊόν με σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα και συνέπεια ώστε να το αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ισόρροπης και δυναμικής ανάπτυξής του αποδίδει με εντυπωσιακό τρόπο καρπούς» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

«Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες θέσεις με δυναμικό τρόπο και η Πελοπόννησος συνιστά πλέον διεθνή πόλο έλξης τόσο στο επίπεδο της προσέλκυσης τουριστών όσο και επενδύσεων, όπως χαρακτηριστικά η πρόσφατη σύνδεση της British Airways μεταξύ Λονδίνου και Καλαμάτας και η σύνδεση της Aegean με δύο πόλεις της Δανίας» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας ότι «τη στιγμή που ο τουρισμός της Ελλάδας σημειώνει συνεχή ρεκόρ, η Πελοπόννησος βρίσκεται ξεκάθαρα στην κορυφή». 


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο χαρακτήρισε «άρρηκτα συνδεδεμένο με την αειφορία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και την αναπτυξιακή διάστασή της» και ζήτησε από την Κυβέρνηση «να λάβει επιτέλους τις αποφάσεις της για το θέμα αυτό και να σταματήσει να εμποδίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Περιφερειακής αρχής».  

Σύμφωνα με το Lonely Planet η Πελοπόννησος «αποτελεί μια από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας. Παραμένει ένας προσιτός θύλακας μαγευτικών αρχαίων μνημείων όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο με πέτρινα χωριά, γαλαζοπράσινες θάλασσες και χιονισμένα βουνά. 

Το 2016 δίνει την ευκαιρία να περπατήσετε στην Πελοπόννησο το νέο μονοπάτι Μαινάλου ή να δοκιμάσει ένα κρασί στην περιοχή της Νεμέας, με τα κρασιά της τα οποία κερδίζουν εξέχουσα θέση σε όλο τον κόσμο χρόνο με το χρόνο. Μπορείτε να βουτήξετε σε ναυάγια στα ανοικτά των ακτών του Ναυαρίνου ή να επισκεφθείτε την άγρια και απομακρυσμένη Μάνη, την πατρίδα αρχαίων πέτρινων πύργων που έχουν μετατραπεί σε πολυτελή boutique καταλύματα.

Το πανέμορφο Ναύπλιο συνδυάζει τη σύγχρονη τέχνη με την ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική και τις κλασικές πλατείες της πόλης, ιδανικές για ένα μακρύ, χαλαρό γεύμα.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η Πελοπόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός για να εντρυφήσετε στην παραδοσιακή ελληνική ζωή, συνδυάζοντας ιστορία και τοπία που εμπνέουν». 
  
Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο μπορείτε να βρείτε στους κάτωθι συνδέσμους: 
http://www.lonelyplanet.com/best-in-europe
http://www.lonelyplanet.com/best-in-europe
http://media.sailthru.com/37s/1k0/5/n/57432e09dfcf4.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου