Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μείωση ποινής σε Αφγανό για τη μαχαιριά στο Σουληνάρι

Σε 5 χρόνια φυλάκιση μείωσε την ποινή Αφγανού κατηγορούμενου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, μετατρέποντας την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου σε 14 χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη, καθώς καταδικάστηκε επίσης για καλλιέργεια χασίς, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παραβίαση περιορισμών διαμονής. 
Ο καταδικασθείς είχε μαχαιρώσει στο λαιμό έναν Πακιστανό. Η επίθεση έγινε στο Σουληνάρι, στις 19 Ιουλίου του 2012 μετά από ένα τσακωμό για το χασίς που καλλιεργούσαν ο κατηγορούμενος και ένας άλλος συνεργός του και ο Πακιστανός που μαχαίρωσε μαζί με έναν άλλον ομοεθνή του, τους τα έκλεψαν. 
Η εισαγγελέας Ν. Νικολοπούλου πάντως πρότεινε χθες στο δικαστήριο την ενοχή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση - καθώς, είπε, επιτέθηκε στο θύμα του με το μαχαίρι και τον χτύπησε στο λαιμό, σε καίριο σημείο δηλαδή όπου θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει. Επιπλέον -τόνισε- ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον Πακιστανό προκειμένου να προστατεύσει την καλλιέργεια χασίς που έκανε, πράγμα που δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν θα δίσταζε να σκοτώσει για να κρατήσει δικά του τα φυτά. 

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Γιώργος Καμβύσης ζήτησε την μετατροπή της ποινής σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σημείωσε στην αγόρευσή του ότι η δικογραφία είναι ελλιπής και στηρίζεται αποκλειστικά στις μαρτυρικές καταθέσεις του παθόντα και ενός φίλου του. Οι οποίοι αρχικά μιλούσαν για απαγωγή και εκβιασμό τού κατηγορούμενου στην οικογένεια του τραυματία για την καταβολή λύτρων 6.000 ευρώ. Ενώ μετά αναθεώρησαν τις καταθέσεις τους και είπαν στους αστυνομικούς ότι έκλεψαν το χασίς από τον κατηγορούμενο και το συνεργό του, και τους οδήγησαν εκεί που έκανε την καλλιέργεια. Ο συνήγορος στάθηκε επίσης στα κενά της ιατροδικαστικής έκθεσης, που δεν διαφώτιζε καθόλου ως προς τη σοβαρότητα του τραύματος - αν και, είπε ο συνήγορος, ο παθών έμεινε για λίγη ώρα στο Νοσοκομείο και του έγιναν απλά κάποια ράμματα. 
Ο κατηγορούμενος χθες καταδικάστηκε επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για καλλιέργεια 15 δενδρυλλίων χασίς για δική του όμως χρήση. Μόλις εκτίσει την ποινή του ο Αφγανός κατηγορούμενος θα απελαθεί ενώ απαγορεύτηκε η επανείσοδός του στη χώρα για 10 χρόνια. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου