Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

"Ζωντανό" το κύκλωμα πίσω από τηλεφωνικές απάτες στη Μεσσηνία



Έρμαια αδίστακτων απατεώνων που «οργώνουν» την Καλαμάτα, αλλά και τη Μεσσηνία, συνεχίζουν να γίνονται δεκάδες ηλικιωμένοι, όπως αποκαλύπτεται από την υπόθεση που εξιχνίασαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, στις αρχές του χρόνου.

Παρά τις προσπάθειες, όμως, που καταβάλλονται, μόλις το τελευταίο εικοσαήμερο, στο "Θάρρος" έχουμε λάβει, το τελευταίο διάστημα, δεκάδες καταγγελίες για παρόμοια φαινόμενα, γεγονός που σημαίνει ότι το κύκλωμα παραμένει…ζωντανό.
Σε ένα πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας μας σημειώναμε μι από τις πρώτες υποθέσεις που απασχόλησαν τη Μεσσηνία, ήταν λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τη σύλληψη 31χρονου Βούλγαρου, γεγονός που κινητοποίησε την Ελληνική Αστυνομία σε κεντρικό επίπεδο. Στην Καλαμάτα, την ώρα που ο 31χρονος επιχειρούσε να πάρει 4.600 ευρώ από θύμα του, επενέβη η Ασφάλεια, που είχε στήσει επιχείρηση, και τον συνέλαβε.
Συνολικά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας ως μέλη του ίδιου κυκλώματος έχουν συλληφθεί 15 άτομα και ταυτοποιηθεί άλλα 14, βουλγαρικής κι ελληνικής υπηκοότητας.
Με την ίδια μέθοδο 
Η μεθοδολογία είναι συγκεκριμένη σε όλες τις περιπτώσεις: Οι δράστες, έχοντας αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς. Τότε υποστηρίζουν ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια το θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό – συνήθως- ανήλικου παιδιού. Ένα εναλλακτικό σενάριο είναι ο σοβαρός τραυματισμός οικογενειακού τους προσώπου και απαιτούνται άμεσα χρήματα για τη μεταφορά του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο.
45 περιπτώσεις στη Μεσσηνία 
Συνολικά στη Μεσσηνία, το 2015 είχαν καταγραφεί 45 περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης με αυτό τον τρόπο και συγκεκριμένα 31 απόπειρες εξαπάτησης στην Καλαμάτα, 5 απόπειρες στους Γαργαλιάνους, 5 απόπειρες στα Φιλιατρά, 4 απόπειρες στην Κυπαρισσία, αλλά και μία τετελεσμένη περίπτωση στην Ηλεία.

"ΘΑΡΡΟΣ" 27/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου