Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο μαικήνας του κινηματογράφου


Ο γιος του καπετάν Βασίλη, είναι ένας οραματιστής που δημιούργησε εκτός από τεράστια περιουσία, μέσα από την εταιρεία παραγωγής του Faliro House Productions, έβαλε την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς κινηματογραφικού ενδιαφέροντος με ταινίες που σαρώνουν βραβεία. Ο λόγος για τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, όπου στα χθεσινά ΝΕΑ, υπήρχε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα για όλα αυτά που κάνει.
Ωστόσο, η απουσία της εικόνας του από τις αμέτρητες αναφορές στο όνομά του, δεν απέτρεψε τα ξένα έντυπα να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτόν τον μεγάλο οραματιστή του νέου ελληνικού σινεμά.
Σε ένα πρόσφατο, σχετικά, άρθρο της η γαλλική «Le Monde» αναρωτιόταν: «Ποιος δεν θα ήθελε να είναι ο Κωνσταντακόπουλος;», περιγράφοντας τον γνωστό Έλληνα παραγωγό ως «ευζωϊστή, κινηματογραφόφιλο, μαικήνα, παιδί μιας οικογένειας Ελλήνων εφοπλιστών που χρησιμοποιεί τα χρήματά του για να κάνει παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών».
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ότι ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, παρά τις επιτυχίες και την παγκόσμια  φήμη που έχει αποκτήσει, έχει κατορθώσει, παράλληλα, κάτι πιο δύσκολο. Να διατηρεί την ταπεινότητα και την ισορροπία του.

"ΘΑΡΡΟΣ" 26/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου