Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Παράταση για το λιμάνι της Κορώνης

Παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο της β’ φάσης της αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.
Η αρχική προθεσμία υλοποίησης του έργου ήταν μέχρι 29 Μαΐου και με την πρώτη παράταση έως τις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι εργασίες της σύμβασης έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 40%, ενώ για την αιτιολογία της νέας παράτασης αναφέρεται: «Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων, απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, συνεπώς κατά το διάστημα αυτό του 2015 δεν εκτελέστηκαν εργασίες.
Επισημαίνεται πως, λόγω τουριστικής κίνησης στην περιοχή και ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και της δημοτικής αρχής, δεν πραγματοποιούνται εργασίες κατά τις τελευταίες 10 ημέρες του Ιουνίου και τις πρώτες 15 ημέρες του Σεπτεμβρίου. Για τον ίδιο λόγο δεν εκτελέστηκαν εργασίες για διάστημα 10 ημερών κατά την περίοδο του Πάσχα. Υστερα από την καθυστέρηση πληρωμής του 1ου Λογαριασμού του έργου πέραν των 2 μηνών, ο ανάδοχος προέβη σε νόμιμη διακοπή των εργασιών που διήρκησε από την 22/12/2015 έως την 9/2/2016. Οι συχνές θαλασσοταραχές, που επικράτησαν κατά το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2016, προξένησαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών. Προς το παρόν το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου