Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Αύριο απολογούνται οι Ουκρανοί δουλέμποροι που άφησαν 34 μετανάστες στο Βενέτικο


Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή Καλαμάτας ζήτησαν και πήραν χθες οι δύο Ουκρανοί, ένας 55χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ως το πλήρωμα του πλοίου που μετέφερε τους 34 μετανάστες.

Σε ό,τι αφορά τα 34 αυτά άτομα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διοικητικές διαδικασίες για την απέλασή τους και μέχρι τότε κρατούνται στα Αστυνομικά Τμήματα Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Κινδύνευαν να πνιγούν
Εξηγήσεις από πού ξεκίνησαν με τους 34 μετανάστες και ποιος ήταν ο προορισμός τους θα δώσουν αύριο τελικά στον ανακριτή οι δύο Ουκρανοί. Οι λιμενικοί, δε, τους συνέλαβαν κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν, έχοντας επιβιβασθεί σε βοηθητική βάρκα, αλλά κινδύνευαν να βουλιάξουν καθώς αυτή έμπαζε νερά.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν ψαράς ειδοποίησε πως στο νησί Βενέτικο βλέπει να έχουν αποβιβασθεί άνθρωποι.
Την πρώτη φορά το πλωτό σκάφος του Λιμενικού δεν εντόπισε κάτι στο Βενέτικο, όμως κοντά στη Σχίζα είδαν μια φουσκωτή βάρκα, στην οποία επέβαιναν οι δύο Ουκρανοί που στη συνέχεια συνελήφθησαν. Μάλιστα, η βάρκα έβαζε νερά και ήταν έτοιμοι να βυθιστούν.
«Plan B»
Προς το μεσημέρι λιμενικοί αποβιβάσθηκαν στο Βενέτικο και αυτή τη φορά εντόπισαν 28 μετανάστες, τους οποίους με βάρκες μετέφεραν στην Κορώνη και μετά με πούλμαν στην Καλαμάτα. Το απόγευμα εντόπισαν και άλλους 6 μετανάστες, οι οποίοι κρύβονταν στο νησί και μεταφέρθηκαν επίσης στην Κορώνη.
Οι λιμενικοί εντόπισαν και το σκάφος που είχαν ταξιδέψει, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο στο Ακρωτήρι «Ακρίτα».
Κατά τους μετανάστες, το σκάφος, που έφερε το όνομα «Plan B» και σημαία Αμερικής, έπαθε μηχανική βλάβη και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.
Στους δύο Ουκρανούς που συνελήφθησαν έχει ασκηθεί δίωξη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

"ΘΑΡΡΟΣ" 27/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου