Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Έρχονται 500 πρόσφυγες στη Μεσσηνία πριν από το Δεκαπενταύγουστο!


Θα τους βάλουν σε σκηνές και τη σίτιση θα αναλάβει η 120 ΠΕΑ 
 
 
 
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και σύμφωνα με τις προθέσεις του υπουργείου πριν από τον 15αύγουστο, αναμένεται να φτάσουν στη Μεσσηνία 500 – τελικά – πρόσφυγες, προκειμένου να κρατηθούν στο χώρο που θα δημιουργηθεί στη «Μακαρία» και έχει αποδεχτεί ήδη ο Δήμος Μεσσήνης.
Καθώς φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κινείται κυρίως μόνο του, χωρίς να έχει ενημερώσει ακόμα για τις λεπτομέρειες Δήμους και Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη αρκετά ζητήματα διευθετούνται κεντρικά.
 
Αναλαμβάνει η 120 ΠΕΑ
Ο χώρος, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Δήμο Μεσσήνης, μετά το σχετικό έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, είναι ένα αγροτεμάχιο 12,6 στρεμμάτων στη θέση «Μακαρία», απέναντι από το πολιτικό αεροδρόμιο και κοντά στην περιοχή της Μπιρμπίτας, όπου διαμένουν τσιγγάνοι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες με ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει προετοιμασία του χώρου και θα τοποθετηθούν σκηνές και οι βασικές υποδομές διαβίωσης.
Τη δε φροντίδα των ανθρώπων αυτών, τη φύλαξη εσωτερικά του χώρου και τη σίτισή τους, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η 120 ΠΕΑ.
 
Εκνευρισμός στους τοπικούς
Άλλωστε γι’ αυτό είχε προετοιμάσει και ο κ. Βίτσας, ο οποίος στην επιστολή του προς το Δήμο Μεσσήνης έλεγε ότι «μέρος των εργασιών θα πραγματοποιηθεί από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι υπόλοιπες σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης ή με ιδιωτικές εταιρείες».
Με την ίδια επιστολή έχει δώσει και διαβεβαιώσεις ότι στο χώρο που θα δημιουργηθεί θα πληρούνται οι κανόνες υγιεινής, τα προϊόντα σίτισης θα αγοράζονται από την τοπική κοινωνία, την εσωτερική καθαριότητα θα αναλάβουν σε πρώτο στάδιο οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ το κέντρο θα φυλάσσεται εξωτερικώς με ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η έλλειψη ενημέρωσης, πάντως, από το υπουργείο προς τις επίσημες τοπικές Αρχές έχει αρχίσει να προκαλεί εκνευρισμό στα στελέχη του, ενώ σε στάση αναμονής δείχνει να βρίσκεται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία περιμένει να τηρηθούν οι τέσσερις άξονες που έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση.

"ΘΑΡΡΟΣ" 27/07/2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου