Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΣΤΟ 7ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ



Με περισσότερους από 1500 παρευρισκόμενους και τη μεγαλύτερη επιτυχία στέφθηκε το 7ο Αντάμωμα των Συλλόγων του Δήμου Πύλου-Νέστορος εχθές το βράδυ στα Πλατάνια Χανδρινού, με συνδιοργανωτές το Δήμο και τους τοπικούς συλλόγους.

«Μια γιορτή που περιμένουμε όλοι κάθε χρόνο, αυτή του ανταμώματος των συλλόγων μας, καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νέους την τοπική μας παράδοση, την κληρονομιά μας. Καταφέρνει να μας ενώσει με έναν συγκινητικό και αγνό τρόπο. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός δίπλα στους τοπικούς συλλόγους για να υποστηρίζει το έργο τους», δήλωσε εχθές ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.


Στο γραφικό, γεμάτο πλατάνια και λιμνούλες, άλσος του Χανδρινού συγκεντρώθηκαν εχθές το βράδυ οι σύλλογοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος για το ετήσιο αντάμωμά τους. Όλοι οι σύλλογοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας στον κόσμο παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και επιτραπέζια τραγούδια, ενώ λαογράφοι μίλησαν για τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τους παλιούς καιρούς.

Στη χθεσινή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τις μελωδίες ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας, ο κόσμος γεύτηκε παραδοσιακά φαγητά μαγειρεμένα από τους συλλόγους και τοπικό κρασί. Ο Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων, ως συντονιστής της όλης εκδήλωσης, ανέβασε αρκετά υψηλά τον πήχη για τις επόμενες χρονιές. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου «Ήταν ένα όνειρο ζωής για εμάς να φιλοξενήσουμε στα Πλατάνια το Αντάμωμα των συλλόγων και να αναβιώσουμε έτσι έθιμα. Ευχαριστούμε το Δήμο Πύλου-Νέστορος και ιδιαίτερα το Δήμαρχο για την μεγάλη υποστήριξή, ειδικά στις μέρες μας. Ευχαριστούμε και τους χορηγούς μας για τη βοήθεια τους».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι πρωίας με όλο τον κόσμο να χορεύει στους ρυθμούς της παραδοσιακής ορχήστρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου