Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΟΥ Ανοιχτό το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα με τις ακάλυπτες βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Πύλου. Παρά το γραπτό αίτημα της διεύθυνσης της μονάδας, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος απάντησε, ότι δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των “ανοιχτών” βαρδιών, καθώς τις υπόλοιπες ημέρες ο οδηγός βρίσκεται σε υπηρεσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας. 
Συγκεκριμένα από τη διεύθυνση του Κ.Υ. Πύλου για τον μήνα Ιούλιο ζητήθηκε η κάλυψη 15 πρωινών βαρδιών (7 π.μ. - 3 μ.μ.) και μίας απογευματινής (3 μ.μ. - 11 μ.μ.) και από αυτές ο πιστοποιημένος οδηγός του δήμου μπορεί να καλύψει μόνο 5 πρωινές βάρδιες. Το αποτέλεσμα επί της ουσίας είναι η υγειονομική μονάδα της Πύλου να παραμένει χωρίς ασθενοφόρο 10 πρωινά και ένα απόγευμα. Εάν αυτές τις ημέρες δηλαδή χρειαστεί κάποια επείγουσα διακομιδή, τότε αναγκαστικά θα κληθεί το πλησιέστερο ασθενοφόρο, δηλαδή συνήθως είτε από τα Φιλιατρά, είτε από την Καλαμάτα. 

Την παραπάνω κατάσταση επιβεβαίωσε απαντώντας στην “Ε” ο συντονιστής των οδηγών του Κ.Υ. Πύλου Δημήτρης Κουφόγιωργας, ο οποίος παράλληλα μας ενημέρωσε, ότι οι 3 εναπομείναντες οδηγοί (εκτός του κλιμακίου ΕΚΑΒ) καλύπτουν ακόμα και πάνω από 20 βάρδιες το μήνα και δεν έχουν πάρει ακόμα, ούτε μία μέρα άδεια από αυτές που δικαιούνται για το 2016. “Δουλεύουμε στα όρια και ακόμα σταδιακά ανάμεσα στις βάρδιες, παίρνουμε άδειες του 2015” επεσήμανε ο κ. Κουφόγιωργας διευκρινίζοντας, ότι από την πλευρά των οδηγών γίνεται ό,τι καλύτερο μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Θέλησε μάλιστα να στείλει ένα μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας ουσιαστικά, ότι για όλες αυτές τις προβληματικές καταστάσεις δεν ευθύνονται οι οδηγοί, οι οποίοι πάντα μέσα στις δυνατότητες που έχουν, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ολη αυτή η δύσκολη κατάσταση πάντως απαιτεί άμεσες λύσεις, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται κατά πολύ λόγω των επισκεπτών. Σε παλαιότερη αναφορά μας στο θέμα ο διευθυντής του Κ.Υ. Πύλου Μιχάλης Ρεντούλης είχε σημειώσει ότι σε περίοδο αιχμής η συγκεκριμένη μονάδα καλύπτει πληθυσμό που πιθανόν ξεπερνάει τα 30.000 άτομα. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου