Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η Φοινικούντα τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα


Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών τίμησε η Φοινικούντα την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, του Θεοφιλ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου  και του επιχώριου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος  στην ιερότητα του προσώπου και τη μεσητεία  της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παράλληλα, περιέγραψε εκτενώς το ιστορικό ενθρονίσεως της ιεράς Εικόνος στη Φοινικούντα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στους πλημμυρισμένους από κόσμο δρόμους της Φοινικούντας.
Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στο τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στο θαύμα της ιάσεως της χειρός του Ιωάννη του Δαμάσκηνου, ερμηνεύοντας το προσωνύμιο «Τριχερούσα». Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πιστούς να δείξουν δύναμη και ομοψυχία στις δύσκολες στιγμές που διάγει η πατρίδα μας. Απευθυνόμενος στους πολιτικούς ανέφερε ότι η Εκκλησία συμβάλλει στην ενότητα του έθνους. «Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η ομοψυχία όλων των Ελλήνων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάθε είδους κρίση. Όποτε διασπάσθηκε η ενότητα και η ομοψυχία το γένος μας θρήνησε συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στον εορτασμό.
Την κυβέρνηση  εκπροσώπησε ο Υπουργός Εργασίας, Κοιν, Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος. Παρέστησαν ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Π. Μαντάς , ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο πρ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πρ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Στ. Τουφεξής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και  Σωμάτων Ασφαλείας.


"ΘΑΡΡΟΣ" 11/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου