Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Σύγχρονος στεφανιογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στην προμήθεια ενός σύγχρονου στεφανιογράφου, που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα, προβαίνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να αναβαθμίσει περαιτέρω το Αιμοδυναμικό Εργαστήριό του, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και να αντιμετωπίζει και επείγοντα περιστατικά. 
Αυτό ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, προσθέτοντας ότι η προμήθεια του συγκεκριμένου ιατρικού μηχανήματος, αξίας 500.000 ευρώ, αποτελεί κοινή δωρεά προς το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από τα Ιδρύματα «Σταύρος Νιάρχος», «Γεώργιος Καρέλιας» και «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», προς τα οποία ο διοικητής εξέφρασε ευχαριστίες. Κυρίαρχος στρατηγικός στόχος, σημείωσε ο Γ. Μπέζος, είναι «να αποτελέσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να γίνει το νοσοκομείο όλων των Πελοποννήσιων». 

Ο διοικητής του νοσοκομείου στην ίδια συνέντευξη -από κοινού με τους γιατρούς που στελεχώνουν την Καρδιολογική Κλινική, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο- τόνισε ότι το εν λόγω εργαστήριο συμπλήρωσε, πριν από λίγες ημέρες, 5 χρόνια λειτουργίας έχοντας στο ενεργητικό του 1.000 στεφανιογραφίες και 230 αγγειοπλαστικές και -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- «έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κάθε ασθενούς σε όλη τη Μεσσηνία αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο». 
Σύμφωνα με τον Γ. Μπέζο, με την προμήθεια του νέου στεφανιογράφου και με την εμπειρία που έχουν αποκομίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής, «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής, έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης». 
Ο διοικητής του νοσοκομείου, καταλήγοντας, απένειμε εύσημα στους γιατρούς που απαρτίζουν την επιστημονική ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής - Μονάδας Εμφραγμάτων - Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Καλαμάτας, και συγκεκριμένα στον διευθυντή της κλινικής Γιώργο Κουδούνη, στην με βαθμό διευθυντή Σταυρούλα Κοσμοπούλου, στον επιμελητή Α΄ Μανώλη Μάκαρη, στους επιμελητές Β΄ Περικλή Κλουφέτο και Νίκο Λιονάκη, στους ειδικευόμενους Δημήτρη Γκότση, Διονύση Σβορώνο και Χαράλαμπο Πανοτόπουλο και στους επικουρικούς γιατρούς Ηλία Νταίβις, Ηλία Νεκτάριο Τσίχλη και Ανδρέα Κολονιάρη.

"ΕΛΥΘΕΡΙΑ" 09/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου