Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η "Ερωφίλη" την Παρασκευή στην Πύλο

Το αριστούργημα του Γ. Χορτάτση "Ερωφίλη" θα παρουσιάσει το Θέατρο "Αιχμή" την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. στον αύλειο χώρο της οικίας Κ. Τσικλητήρα στην Πύλο. Μετά την επιτυχημένη παράσταση της "Φόνισσας" του Παπαδιαμάντη, φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του θεάτρου, παρουσιάζοντας έργα του κλασικού ρεπερτορίου, κυρίως ελληνικά. 
Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία έρωτα και θανάτου και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική εξουσία. 
Ενας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε "όχι", φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν "ήλιος φωτερός", όπως αναφέρει ο Χορτάτσης. 
Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Νικολαΐδη. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Μιχάλης Αγγελάκης, τα κοστούμια η Ολγα Σχοινά, τη μουσική ο Αν. Παπαγεωργίου, τα φώτα ο Στέφανος Κεραμιδάς. Στο ρόλο της Ερωφίλης είναι η η Φωτεινή Φιλοσόφου. Παίζουν: Γ. Νικολαΐδης, Β. Ασημακόπουλος, Τζ. Οικονόμου, Γ. Τσιώμου κ.ά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου