Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ CELESTYAL CRUISES Καλαμάτα - Πύλος προορισμοί κρουαζιέρας

H Celestyal Cruises προγραμματίζει να εντάξει από το 2018 τα λιμάνια της Πύλου και της Καλαμάτας στους προορισμούς για τριήμερες κρουαζιέρες. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης. 
Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Στα σχέδια της Celestyal Cruises για το 2017 είναι η σταδιακή ανάπτυξη των λιμανιών και των προορισμών που προσφέρουμε. Από του χρόνου η εταιρεία στη χώρα μας εντάσσει το Ναύπλιο και τα Χανιά στα προγράμματά της, ενώ για το 2018 μελετούμε τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες εκτός από το Αιγαίο και στο Ιόνιο, με πιθανούς νέους προορισμούς τα λιμάνια της Πύλου, της Καλαμάτας, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας, των Αγ. Σαράντα και του Κοτόρ στο Μαυροβούνιο».

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε επίσης ότι η φετινή χρονιά για τους Ελληνες επιβάτες κινήθηκε ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, καθώς περίπου 17.000 Ελληνες επέλεξαν ως τρόπο διακοπών την κρουαζιέρα έναντι 13.000 πέρυσι, ενώ σε ερώτηση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί το home porting στη χώρα μας, υπογραμμίζει ότι το κλειδί της υπόθεσης έχει δύο σκέλη: Το πρώτο είναι η αν πτυξη βασικών υποδομών σε 6 λιμάνια για να μπορούν να υποδεχθούν κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και το δεύτερο η μακροχρόνια μίσθωση και αξιοποίηση συγκεκριμένων λιμενικών έργων σε εταιρείες κρουαζιέρας με αντισταθμιστικά οφέλη σε βάθος χρόνου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/09/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου