Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Navarino Challenge: Το απόλυτο 3ήμερο αθλητικού τουρισμού

Το Gazzetta Weekend Journal σας ξεναγεί στο Navarino Challenge που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία και δικαίωσε τη φήμη της καλύτερης διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
.000 άτομα πήραν μέρος στο Navarino Challenge που μπορεί να ξεκίνησε το 2013 δίνοντας έμφαση στους αγώνες δρόμους αλλά πλέον με περισσότερα από 15 αθλήματα και δραστηριότητες κατέχει τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού. Και δεν είσαι μόνος, αλλά μαζί με Ολυμπιονίκες όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Περικλής Ιακωβάκης και αρκετοί ακόμα πρωταθλητές αλλά και θρύλοι όπως ο Ντιν Καρνάζης που σε βοηθούν και σου παρέχουν τις καλύτερες συμβουλές για άθληση.
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή από το πρωϊ με μαθήματα aqua aerobic για όλους και baby swimming (για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών) με την στήριξη του Swim Academy, του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Κολύμβησης, Νίκου Γέμελου και του Αργυρού Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη. Ακολούθησαν μαθήματα αναρρίχησης και kick boxing με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαϊδη, ενώ τη μεγαλύτερη προσέλευση είχε το μάθημα τάεκβοντο από τον δύο φορές Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαϊδη που εκτός από τα παιδιά που ήταν στη Costa Navarino, έδειξε τα μυστικά του αθλήματος σε μικρούς αθλητές από τις γύρω περιοχές.
Ο αεικίνητος Αλέξανδρος λίγο νωρίτερα είχε πάρει μέρος και στον αγώνα μπάσκετ 4on4 όπου έκλεψε την παράσταση σκεπάζοντας τα καλάθια και κρύβοντας τον… ήλιο από τους αντιπάλους του. Και μπορεί στον τελικό η ομάδα των Περικλή Ιακωβάκη και Σπύρου Γιαννιώτη να τους κόντραρε στην αρχή στα ίσα, αλλά όταν ανέβασε ρυθμό ο Ολυμπιονίκης του τάεκβοντο, ο αγώνας μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο…
Την ίδια ώρα έγινε και ποδηλατάδα στην υπέροχη Βοϊδοκοιλιά, την πιο ωραία παραλία του νομού Μεσσηνίας, με όλους τους συμμετέχοντες να μιλάνε για μία κουραστική αλλά σπουδαία εμπειρία. Για όσους ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι εντελώς καινούργιο, έκαναν μάθημα γκολφ στον υπέροχο χώρο του γηπέδου Navarino Dunes. Άλλη επιλογή ήταν τα μαθήματα καταδύσεων αλλά που να τα προλάβεις όλα…
Το Σάββατο ο ήλιος βγήκε λαμπρός στον ουρανό της Μεσσηνίας και η δράση πρωϊ – πρωϊ μεταφέρθηκε στην πανέμορφη Πύλο και για τον αγώνα κολύμβησης στη θάλασσα απόστασης ενός μιλίου. Μικροί και μεγάλοι (μία γυναίκα ήταν μάλιστα 82 ετών) απόλαυσαν το υγρό στοιχείο και εκμεταλλεύτηκαν την άπνοια για έναν υπέροχο αγώνα, μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη αλλά και την Κέλι Αραούζου, στην πρώτη της εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αμέσως μετά, την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε για επίσης, πρώτη φορά ο αγώνας Stand Up Paddling.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από το λιμάνι, στην κεντρική πλατεία της Πύλου, ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400 εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης μυούσε τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής στο στίβο, εφαρμόζοντας το εξαιρετικό πρόγραμμα Kids’ Athletics, το οποίο την Κυριακή το πρωϊ μετέφερε μέσα στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino για τα παιδιά που ήθελαν να πάρουν μέρος. Μπορεί ο ιδρώτας του να έτρεχε ποτάμι, αλλά η καλύτερη ανταμοιβή ήταν το χαμόγελο και το ευχαριστώ των παιδιών, για την εμπειρία που είχαν.

Την Κυριακή πρωϊ, μία ακόμα ηλιόλουστη μέρα είχε ξεκινήσει κι όλοι σηκώθηκαν πρωϊ για το highlight του τριημέρου που ήταν ο Ημιμαραθώνιος, αλλά και οι αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων, ενώ τα μικρότερα παιδιά είχαν την τιμητική τους στο ένα χιλιόμετρο. Φυσικά οι δρομείς στον Ημιμαραθώνιο είχαν δίπλα τους, τον κορυφαίο δρομέα μεγάλων αποστάσεων Ντιν Καρνάζη, τον άνθρωπο που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια δρομείς σε όλο τον κόσμο με τα κατορθώματα του. Δρομείς όλων των ηλικιών, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας για πρώτη φορά την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια. Και ο τερματισμός ήταν μία γιορτή για όλους καθώς δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι αλλά μόνο αγωνιζόμενοι!
To ίδιο χαρούμενα και τα εκατοντάδες παιδιά που πήραν μέρος και μετά τον τερματισμό καμάρωναν με το μετάλλιο στο στήθος 
Κυριακή απόγευμα και με την ολοκλήρωση του τελευταίου μαθήματος γκολφ, το Navarino Challenge έφτασε στο τέλος του. Με υπέροχες εικόνες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, όμορφες αναμνήσεις και κυρίως με την υπόσχεση όλων στον εαυτό τους, ότι του χρόνου θα επιστρέψουν! Μικροί και μεγάλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου