Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Συνδυασμός τρένου με κρουαζιέρα ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

«Το ενδιαφέρον για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο εστιάζεται στην αξιοποίηση στη λογική τρένου - κρουαζιέρας και τρένο - σπορ». 
Αυτό επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Συμποσίου “Τρένο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”, που διοργανώνεται στη Ζυρίχη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης. 
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε εξαιρετική την πρόταση του καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης Μπερντ Σολ να προετοιμαστεί φάκελος, ο οποίος θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις Βρυξέλλες, αξιοποιώντας το παράδειγμα της Ελβετίας με τα τρένα. 

Ανέφερε ότι «για να είναι ωστόσο βιώσιμη η πρόταση που θα υποβληθεί στην Ε.Ε., θα πρέπει να επιτευχθεί συνύπαρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέων της αυτοδιοίκησης, ώστε να μοχλευθούν πόροι από την ιδιωτική πρωτοβουλία». 
Σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση της γραμμής από την UNESCO, ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι υπάρχουν σημαντικά μνημεία ήδη πιστοποιημένα στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Νεμέα, και ότι σύντομα θα προστεθούν και άλλα. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του περιφερειάρχη να αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της ομάδας εργασίας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε το επόμενο συμπόσιο, όπου θα διατυπωθεί και η κοινή διακήρυξη για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου να γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου