Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Μεσσήνιοι επιχειρηματίες… ανοίγουν πόρτες στην κινέζικη αγορά


Η διείσδυση των ελληνικών και ειδικότερα των τοπικών επιχειρήσεων στην αγορά της Κίνας αποτελεί διακαή επιχειρηματικό στόχο. Οι λόγοι είναι προφανείς: πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και μια τυχόν πετυχημένη συνεργασία θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων.
Με όπλο την ποιότητα των προϊόντων μας οι απόπειρες που έχουν γίνει είναι αρκετές, χωρίς όμως τα αποτελέσματα να είναι το ίδιο ενθαρρυντικά. Για μια σειρά από λόγους ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ακόμα πολύ μεγάλος.
Σε κάθε περίπτωση, χθες στην Καλαμάτα έλαβε χώρα μία σημαντική επιχειρηματική συνάντηση Μεσσήνιων επιχειρηματιών, με τετραμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία από την Κίνα. Αντικείμενο ήταν η διερεύνηση του ενδιαφέροντος επιχειρηματικής συνεργασίας, εξαγωγών κ.λπ. στην Κίνα.
Νωρίς το απόγευμα, η κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ενώ υπήρξε και ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Elite.
Η χθεσινή εκδήλωση - συνάντηση πρόκειται για μια πρωτοβουλία των συμπολιτών μας Γιώργου και Μαίρης Μαντζή, που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και παρέθεσαν και δείπνο σε όσους συμμετείχαν.

"ΘΑΡΡΟΣ" 20/10/2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου