Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ SCHROZBERG ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


 Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τόπο μας αποχώρησε σήμερα το μεσημέρι από την Πύλο η Δήμαρχος του Δήμου Schrozberg της Γερμανίας κ. Ζακλίν Φόρεντερ. Τη Δήμαρχο φιλοξένησε για δύο μέρες ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο της Διαδημοτικής Συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Σβέμπις Χαλ.

Τα μέλη της αποστολής από τη Γερμανία, τα οποία αποτελούνταν από Δημάρχους, εκπροσώπους της Περιφέρειας αλλά και Αγροτικών Συνεταιρισμών της Περιφέρειας Σβέμπις Χαλ, θέλοντας να ανταποδώσουν προγενέστερη επίσκεψη των ελλήνων δημάρχων στους Δήμους της Γερμανίας, ήλθαν στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αρχικά συναντήθηκαν με στελέχη της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ενώ την επόμενη ημέρα την αποστολή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στην Τρίπολη, παρουσία εκπροσώπων της αναπτυξιακής και φορέων Πολιτισμού της Περιφέρειας.


Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή των Δημάρχων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης στους εκάστοτε δήμους και τις κοινότητες. Η κ. Φόρεντερ φθάνοντας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τα κάστρα, της αρχαιότητες της περιοχής, αλλά και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων στη Χώρα.

Σήμερα το πρωί, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος, παρουσία του Διευθυντή και στελεχών της εταιρείας Datagrid, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης καλωσόρισε τη Δήμαρχο και μίλησε για τη δομή του Δήμου μας αλλά και την εξωστρεφή του πολιτική, που στόχο έχει την περαιτέρω συνεργασία πάνω σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και τουρισμού. Από τη μεριά της η κ. Φόρεντερ ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία και δήλωσε εντυπωσιασμένη τόσο από την μακραίωνη ιστορία του τόπου όσο και από τις υποδομές της περιοχής μας, σχετικές με τον τουρισμό και τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα, η κ. Φόρεντερ προσκάλεσε το Δήμαρχο σε ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ του Δήμου Schrozberg και της ευρύτερης περιοχής στις αρχές Φεβρουαρίου. Κλείνοντας τη συζήτηση οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου