Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Κάθειρξη 5 ετών για κλοπές σε Πύλο, Κορώνη και Πεταλίδι


Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Βούλγαρος για διακεκριμένες κλοπές, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της συμμετοχής σε συμμορία. Επίσης αθωώθηκε ο Έλληνας συγκατηγορούμενός του, ο οποίος είχε κατηγορηθεί πως είχε αγοράσει κλοπιμαία από το Βούλγαρο.

Κλοπές
Το 2013, σε Κορώνη, Πεταλίδι και Πύλο, είχαν διαπραχθεί αρκετές κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Οι κλέφτες αφαιρούσαν κυρίως καύσιμα από τα αυτοκίνητα, τρόφιμα και ποτά. Το δε Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου είχε συγκεντρώσει πληροφορίες ότι στις κλοπές εμπλέκεται ένα μπλε αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες.
Τον Οκτώβριο του 2013 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην περιοχή του Πεταλιδίου και οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον κατηγορούμενο Βούλγαρο με μια κοπέλα, που επέβαιναν σε αυτό.
Ο Βούλγαρος χθες επισήμανε στο δικαστήριο ότι η κοπέλα, η οποία τότε ήταν ανήλικη, είχε συναισθηματικό δεσμό μαζί του και δεν είχε καμία σχέση με τις κλοπές.
Ομολόγησε, όμως, ότι έκανε τις κλοπές σε κατάσταση μέθης μαζί με άλλον Βούλγαρο, τον οποίο φώναζαν Γρηγόρη. Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα είπε πως όταν τον συνέλαβαν από την πίεση που δέχθηκε, έδωσε το όνομά του και πως σε αυτόν έδινε τα κλοπιμαία, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Ποτά και καύσιμα
Όπως αποδέχθηκε το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, μαζί με τον άλλον Βούλγαρο τον Οκτώβριο του 2013 από πρατήριο καυσίμων αφαίρεσαν το πετρέλαιο από μικρό βυτίο, το οποίο, όπως είπε ο Βούλγαρος, χρησιμοποίησαν στο δικό του αυτοκίνητο ως καύσιμο. Από την Κορώνη αφαίρεσαν δοχεία με πετρέλαιο και από κατάστημα στη Νέα Κορώνη 7 φιάλες προπανίου. Επίσης, διέρρηξαν κατάστημα στους Χράνους και αφαίρεσαν 60-70 φιάλες ποτών, έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τέλος, από άλλο κατάστημα στην Κορώνη αφαίρεσαν 2 κιβώτια με αναψυκτικά και δύο κιβώτια με μπύρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου