Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Διάσωση μικρής χελώνας κοντά στη Σαπιέντζα

Τυχερή στάθηκε μια μικρή χελώνα καρέτα – καρέτα που βρέθηκε στην πορεία του Γιάννη Τεριζάκη από το Μάραθο και η οποία κολυμπούσε κοντά στη νήσο Σαπιέντζα με ένα πλαστικό σακί από πατάτες μπλεγμένο στο σώμα της. Η τύχη της χελώνας σίγουρα δεν θα ήταν πολύ καλή αν στην πορεία της το απόγευμα της Τετάρτης δεν βρισκόταν ο ευαίσθητος Γιάννης και δεν αποφάσιζε να σταματήσει το σκάφος του, να μπει στο μικρό βοηθητικό βαρκάκι που είχε μαζί του και να την προσεγγίσει. Αφού αφαίρεσε το πλαστικό σακί, την απελευθέρωσε πάλι στα γαλάζια νερά του Ιονίου για να συνεχίσει το ταξίδι και τη ζωή της. 
Ο ίδιος μας επισήμανε ότι μόλις την αντίκρισε να είναι μπλεγμένη με το πλαστικό σακί, χωρίς δεύτερη σκέψη σταμάτησε να την βοηθήσει. Οπως μας είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς τόσα χρόνια στη θάλασσα έχει πετύχει τουλάχιστον 3-4 χελώνες να είναι μπλεγμένες είτε με σχοινιά, είτε σε δίχτυα και τις οποίες έχει βοηθήσει να απελευθερωθούν. Μαζί του ήταν ένα κυνηγός από την Αμερική, τον οποίο είχε πάει να πάρει από τη νήσο Σαπιέντζα που κυνηγούσε με άδεια του Δασαρχείου. Ο κυνηγός ανέβασε φωτογραφίες από τη διάσωση της χελώνας στο Facebook. Σχολιάζοντας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που έσωσαν τη χελώνα αλλά και το θαυμασμό του για τον Γιάννη Τεριζάκη.

2 σχόλια:

  1. ΕΎΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΙ ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΜΟΣ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ , ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ..!! ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΕΡΖΑΚΗ..!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μαζεψεις τα ξυλα σου απο τη παραλια Τεριζακη, το καλοκαιρι το παιδι πατησε μια προκα σκοριασμενη, ντροπη σου, με το να πεσει μια χαλωνα στο δρομο σου και να τη μαζεψεις θα το εκανε ο οποιοσδηποτε, γιατι ειναι ακουραστο. Το θεμα ειναι να καθαρισεις μια παραλια που ευθυνεσαι εσυ γα ο πως ειναι τωρα και ειναι παγκοσμια κληρονομια.Αλλα προφανως δε σε νοιαζει δε δραστηριοποιησε στη Μεθωνη , μονο για το θεαθηνε εισαι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή