Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα της Πύλου


Δεσμευτικές προσφορές μέχρι τον Ιανουάριο του ‘17
 
Η αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση δύο από τις στρατηγικότερες και μεγαλύτερες μαρίνες της χώρας έχει ξεκινήσει, με το επενδυτικό ενδιαφέρον από εγχώρια και ξένα επενδυτικά σχήματα να είναι μεγάλο: Οι μαρίνες Αλίμου και Πύλου αποτελούν μερικά από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια λιμάνια και το ΤΑΙΠΕΔ επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης των διεθνών διαγωνισμών.
 
Μαρίνα Πύλου
Για τη μαρίνα στην Πύλο, ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την επιλογή του προτιμητέου επενδυτή βρίσκεται στην τελική φάση και αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέσα στον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχείριση του λιμένα θα παραχωρηθεί για διάστημα 40 ετών και το Ταμείο έχει γίνει αποδέκτης σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Πρόκειται για εγχώρια και ξένα επενδυτικά σχήματα που επιθυμούν να αναπτύξουν τη μαρίνα, σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει σημαντική τουριστική προβολή και ανάπτυξη λόγω της επένδυσης για τη δημιουργία της Costa Navarino.
Γι’ αυτό, άλλωστε, το σχήμα ΤΕΜΕΣ, δηλαδή η σύμπραξη του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) και της τουρκικής Dogus, που πρόσφατα εξαγόρασε και το Hilton Αθηνών, θεωρείται βέβαιο ότι θα καταθέσει προσφορά.
Η Νέα Μαρίνα Πύλου αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης των σκαφών αναψυχής που κινούνται στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, αφού με βάση το νέο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο θα έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8 έως 30 μέτρων, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα κατασκευής υποδομών για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων.

"ΘΑΡΡΟΣ" 13/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου