Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Τα φλέγοντα θέματα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου σε Υπηρεσία, καθώς και της συντήρησης του πυροσβεστικού εξοπλισμού και των οχημάτων συζήτησαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης με τον Πρόεδρο και τα μελή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία του Αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Λεωνίδα Γαϊτάνη, του Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ Ν. Μεσσηνίας κ. Νικήτα Μενούνου, του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης κ. Αριστείδη Kτίστη και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Ένωσης, κ. Λεωνίδα Λιάκα.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποτίμηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, αλλά και την προοπτική αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου σε Υπηρεσία. Αξιολογήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που ακολουθήθηκαν στο κρίσιμο διάστημα του περασμένου καλοκαιριού, καθώς και λοιπά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το χρόνιο αίτημα του Δήμου για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου σε Υπηρεσία. Κατ’ επέκταση τέθηκε το θέμα της εξεύρεσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων. Ομόφωνα οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στο γεγονός ότι προκύπτει δυσκολία στην εξεύρεση ειδικού χώρου στέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Δήμου και ταυτόχρονα να πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται στα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Καφαντάρης τόνισε, ότι η Δημοτική Αρχή παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής, έχοντας ως γνώμονα την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επιπλέον δεσμεύτηκε για να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση και στο θέμα της στέγασης της Π.Υ, έχοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου